Nume de biruitor

Richard I – rege al Angliei în perioada 1189-1199

Celui ce va birui îi voi da să mănânce mana ascunsă şi-i voi da o piatră albă şi pe piatra aceasta este scris un nume nou, pe care nimeni nu-l ştie decât acela care-l primeşte (Apocalipsa 2:17)

Pentru fiecare dintre noi care va birui în lupta cu păcatul, Dumnezeu a pregătit un nume nou, un nume de biruitor. Eşti curios să afli care va fi numele tău de biruitor? Atunci nu da înapoi în această luptă şi mergi spre biruinţă!

De mic copil am fost fascinat de povestirile istorice în care erau prezentate viaţa şi aventurile unor oameni curajoşi care s-au remarcat prin ceva anume sau au ieşit în evidenţă cumva. Aşa că nu pot să îl trec cu vederea pe Richard I, regele Angliei.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Pe data de 8 septembrie 1157, în Palatul Beaumont, Oxford, se naşte Richard, cel de-al treilea fiu al regelui Henric al II-lea şi al Eleonorei de Aquitania. Richard devine primul cruciat după anunţarea cuceririi Ierusalimului de către Saladin.

La vârsta de 30 de ani, Richard este încoronat ca rege şi conduce cea de-a treia cruciadă alături de Frederic Barbarossa şi de Filip al II-lea, regele Franţei. După ce primul moare, iar cel de-al doilea se retrage sub pretextul că ar fi bolnav, întreaga conducere îi revine lui Richard. De unul singur reuşeşte să cucerească zona de coastă a Palestinei şi să îl determine pe Saladin să le acorde drept la liberă circulaţie pelerinilor în Oraşul Sfânt.

În urma acţiunilor militare conduse cu succes şi a curajului de care a dat dovadă Richard I, acesta a fost supranumit Richard Inimă-de-Leu.

Alin Cătinean, Târgu Mureş

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Nume de biruitor - 2016. Pentru fiecare dintre noi care va birui în lupta cu păcatul, Dumnezeu a pregătit un nume nou, un nume de biruitor. Eşti curios să afli care va fi numele tău de biruitor? Atunci nu da înapoi în această luptă şi mergi spre biruinţă! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.