Nume de biruitor

  Richard I – rege al Angliei în perioada 1189-1199

  Celui ce va birui îi voi da să mănânce mana ascunsă şi-i voi da o piatră albă şi pe piatra aceasta este scris un nume nou, pe care nimeni nu-l ştie decât acela care-l primeşte (Apocalipsa 2:17)

  Pentru fiecare dintre noi care va birui în lupta cu păcatul, Dumnezeu a pregătit un nume nou, un nume de biruitor. Eşti curios să afli care va fi numele tău de biruitor? Atunci nu da înapoi în această luptă şi mergi spre biruinţă!

  De mic copil am fost fascinat de povestirile istorice în care erau prezentate viaţa şi aventurile unor oameni curajoşi care s-au remarcat prin ceva anume sau au ieşit în evidenţă cumva. Aşa că nu pot să îl trec cu vederea pe Richard I, regele Angliei.

  Pe data de 8 septembrie 1157, în Palatul Beaumont, Oxford, se naşte Richard, cel de-al treilea fiu al regelui Henric al II-lea şi al Eleonorei de Aquitania. Richard devine primul cruciat după anunţarea cuceririi Ierusalimului de către Saladin.

  La vârsta de 30 de ani, Richard este încoronat ca rege şi conduce cea de-a treia cruciadă alături de Frederic Barbarossa şi de Filip al II-lea, regele Franţei. După ce primul moare, iar cel de-al doilea se retrage sub pretextul că ar fi bolnav, întreaga conducere îi revine lui Richard. De unul singur reuşeşte să cucerească zona de coastă a Palestinei şi să îl determine pe Saladin să le acorde drept la liberă circulaţie pelerinilor în Oraşul Sfânt.

  În urma acţiunilor militare conduse cu succes şi a curajului de care a dat dovadă Richard I, acesta a fost supranumit Richard Inimă-de-Leu.

  Alin Cătinean, Târgu Mureş

  Nume de biruitor - 2016. Pentru fiecare dintre noi care va birui în lupta cu păcatul, Dumnezeu a pregătit un nume nou, un nume de biruitor. Eşti curios să afli care va fi numele tău de biruitor? Atunci nu da înapoi în această luptă şi mergi spre biruinţă!
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...