Articolul precedentFaceți creștinismul atractiv!
  Articolul următorEra un înger? (2)

  Schimbă ceva!

  Lev Tolstoi – romancier rus

  Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere. [… ] Atunci vei înţelege dreptatea, judecata, nepărtinirea, toate căile care duc la bine. Căci înţelepciunea va veni în inima ta şi cunoştinţa va fi desfătarea sufletului tău. (Proverbele 2:6,9,10)

  Cu toate că operele sale nu îţi influenţează viaţa în mod direct, Tolstoi a lăsat o amprentă în această lume. E timpul să urmezi şi tu drumul spre succes, alături de Creatorul tău. E timpul să laşi o urmă. Schimbă ceva, fă diferenţa!

  Încă de mic copil ţi-ai dorit să fii celebru. Tânjeai după atenţie şi îţi imaginai un viitor în care lumea se va învârti în jurul tău. Poate ai impresia că oamenii importanţi, celebri, sunt mai puternici şi mai feriţi de ispite.

  În 9 septembrie 1828, s-a născut unul dintre cei mai importanţi romancieri ai lumii. Cunoscut sub numele de Lev Tolstoi, scriitorul rus a avut o influenţă hotărâtoare asupra literaturii ruse şi nu numai. În cei aproape 60 de ani de activitate pe tărâm literar, Tolstoi a cercetat cu atentie realitatea societăţii ruse si a meditat neobosit la rezolvarea problemelor cu care se confrunta poporul rus. El a parcurs un drum plin de cotituri, de la casa nobililor căreia îi aparţinea către poporul simplu pe care-l iubea cu sinceritate.

  Făcând o retrospectivă asupra vieţii sale, Tolstoi a dedarat: „Din aceasta n-aş vrea să schimb nimic, în afară de relele obiceiuri pe care le-am deprins.”

  Petrişor Şuteu, Jabeniţa (Mureş)

  Schimbă ceva! - 2016. Cu toate că operele sale nu îţi influenţează viaţa în mod direct, Tolstoi a lăsat o amprentă în această lume. E timpul să urmezi şi tu drumul spre succes, alături de Creatorul tău. E timpul să laşi o urmă. Schimbă ceva, fă diferenţa!
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....