Schimbă ceva!

Lev Tolstoi – romancier rus

Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere. [… ] Atunci vei înţelege dreptatea, judecata, nepărtinirea, toate căile care duc la bine. Căci înţelepciunea va veni în inima ta şi cunoştinţa va fi desfătarea sufletului tău. (Proverbele 2:6,9,10)

Cu toate că operele sale nu îţi influenţează viaţa în mod direct, Tolstoi a lăsat o amprentă în această lume. E timpul să urmezi şi tu drumul spre succes, alături de Creatorul tău. E timpul să laşi o urmă. Schimbă ceva, fă diferenţa!

Încă de mic copil ţi-ai dorit să fii celebru. Tânjeai după atenţie şi îţi imaginai un viitor în care lumea se va învârti în jurul tău. Poate ai impresia că oamenii importanţi, celebri, sunt mai puternici şi mai feriţi de ispite.

În 9 septembrie 1828, s-a născut unul dintre cei mai importanţi romancieri ai lumii. Cunoscut sub numele de Lev Tolstoi, scriitorul rus a avut o influenţă hotărâtoare asupra literaturii ruse şi nu numai. În cei aproape 60 de ani de activitate pe tărâm literar, Tolstoi a cercetat cu atentie realitatea societăţii ruse si a meditat neobosit la rezolvarea problemelor cu care se confrunta poporul rus. El a parcurs un drum plin de cotituri, de la casa nobililor căreia îi aparţinea către poporul simplu pe care-l iubea cu sinceritate.

Făcând o retrospectivă asupra vieţii sale, Tolstoi a dedarat: „Din aceasta n-aş vrea să schimb nimic, în afară de relele obiceiuri pe care le-am deprins.”

Petrişor Şuteu, Jabeniţa (Mureş)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor