Cusătura lui Dumnezeu

  Elias Howe – inventarea maşinii de cusut

  Toate văduvele l-au înconjurat plângând şi i-au arătat hainele şi cămăşile pe care le făcea Dorea pe când era cu ele. (Faptele apostolilor 9:39)

  Deşi numele lui nu mai spune multe generaţiei de azi, Elias Howe a lăsat o urmă vizibilă asupra omenirii. Maşina de cusut are nevoie în special de ac şi aţă, instrumente folosite pentru a confecţiona articole de îmbrăcăminte. La fel te poate folosi Isus ca pe un instrument în mâna Lui. Tu trebuie doar să-I accepţi chemarea. Fii unealta Lui!

  Cu siguranţă ai văzut măcar o dată în viaţă o maşină de cusut sau poate chiar bunica ta are una acasă. În vremurile îndepărtate, femeile aveau o mare bucurie când se aşezau la maşină şi începeau să croiască haine pentru familiile lor.

  Ceea ce poate nu ştiai este că maşina de cusut a fost inventată de un inginer englez, care a făcut publică creaţia lui chiar pe data de 10 septembrie, cu mai bine de 100 de ani în urmă: Elias Howe. Acesta şi-a petrecut anii copilăriei şi ai adolescenţei lucrând ca ucenic într-o fabrică de textile din Lowell. Mai târziu, s-a mutat la Cambridge, Massachusetts, pentru a lucra ca mecanic auto împreună cu vărul său. După un an de muncă în Massachusetts, a fost luat ca ucenic de către un maestru mecanic specializat în fabricarea şi repararea ceasurilor şi a altor instrumente de precizie. Acesta a fost serviciul care i-a inspirat măreaţa idee de a crea maşina de cusut.

  Dorinţa de a cunoaşte şi de a încerca lucruri noi a fost mereu în mintea lui, conducându-l la zeci de încercări fără de care nu ar fi reuşit niciodată să iasă învingător. Howe a câştigat medalia de aur la Expoziţia de la Paris şi a fost decorat cu Legiunea de Onoare de Napoleon al IlI-lea pentru invenţia sa.

  Estera Gabriela Dunăreanu, Ciupercenii Vechi (Dolj)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...