Cusătura lui Dumnezeu

  Elias Howe – inventarea maşinii de cusut

  Toate văduvele l-au înconjurat plângând şi i-au arătat hainele şi cămăşile pe care le făcea Dorea pe când era cu ele. (Faptele apostolilor 9:39)

  Deşi numele lui nu mai spune multe generaţiei de azi, Elias Howe a lăsat o urmă vizibilă asupra omenirii. Maşina de cusut are nevoie în special de ac şi aţă, instrumente folosite pentru a confecţiona articole de îmbrăcăminte. La fel te poate folosi Isus ca pe un instrument în mâna Lui. Tu trebuie doar să-I accepţi chemarea. Fii unealta Lui!

  Cu siguranţă ai văzut măcar o dată în viaţă o maşină de cusut sau poate chiar bunica ta are una acasă. În vremurile îndepărtate, femeile aveau o mare bucurie când se aşezau la maşină şi începeau să croiască haine pentru familiile lor.

  Ceea ce poate nu ştiai este că maşina de cusut a fost inventată de un inginer englez, care a făcut publică creaţia lui chiar pe data de 10 septembrie, cu mai bine de 100 de ani în urmă: Elias Howe. Acesta şi-a petrecut anii copilăriei şi ai adolescenţei lucrând ca ucenic într-o fabrică de textile din Lowell. Mai târziu, s-a mutat la Cambridge, Massachusetts, pentru a lucra ca mecanic auto împreună cu vărul său. După un an de muncă în Massachusetts, a fost luat ca ucenic de către un maestru mecanic specializat în fabricarea şi repararea ceasurilor şi a altor instrumente de precizie. Acesta a fost serviciul care i-a inspirat măreaţa idee de a crea maşina de cusut.

  Dorinţa de a cunoaşte şi de a încerca lucruri noi a fost mereu în mintea lui, conducându-l la zeci de încercări fără de care nu ar fi reuşit niciodată să iasă învingător. Howe a câştigat medalia de aur la Expoziţia de la Paris şi a fost decorat cu Legiunea de Onoare de Napoleon al IlI-lea pentru invenţia sa.

  Estera Gabriela Dunăreanu, Ciupercenii Vechi (Dolj)

  Cusătura lui Dumnezeu - 2016. Elias Howe a lăsat o urmă vizibilă asupra omenirii. Maşina de cusut are nevoie în special de ac şi aţă, instrumente folosite pentru a confecţiona articole de îmbrăcăminte. La fel te poate folosi Isus ca pe un instrument în mâna Lui. Tu trebuie doar să-I accepţi chemarea. Fii unealta Lui!
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...