Articolul precedentDumnezeu nu greşeşte (II)
  Articolul următorTatăl

  Fă tot și fă bine

  Samuel Wilson – ambalator de carne si cărămidar

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10)

  Samuel Wilson ne stă ca mărturie că fiecare lucru pe care îl facem, oricât de neînsemnat, trebuie făcut cât mai bine. Pentru fiecare motiv ca să nu faci un lucru sau să abandonezi poţi găsi o sută de motive ca să continui şi să mergi mai departe. Fă totul cu putere!

  Îmi aduc cu plăcere aminte de momentele acelea din copilărie când tata îmi dădea câte o sarcină, iar eu mă străduiam să fac totul cât mai bine. Chiar dacă nu auzisem şi nici nu citisem despre Samuel Wilson, în multe ipostaze din viaţa mea mă regăsesc acum în el, în ceea ce a ţinut de realizarea unor sarcini care trebuiau îndeplinite foarte bine.

  Samuel Wilson s-a născut pe data de 13 septembrie 1766 în Arlington, Massachusetts. La vârsta de 15 ani, Samuel s-a înrolat în armata revoluţionară, iar atribuţiile sale constau în păzirea şi îngrijirea bovinelor, repararea gardurilor, precum şi sacrificarea animalelor şi ambalarea cărnii. Păzirea cărnii era foarte importantă, existând posibilitatea otrăvirii ei de către duşmani. Însă această etapă a durat doar câteva luni, până când armata s-a predat.

  După ce s-a mutat în oraşul Troy, New York, Samuel şi-a cumpărat o proprietate în aproprierea râului Hudson. Aici a găsit toate elementele naturale perfecte pentru a face cărămizi din lut. Astfel că Samuel Wilson a devenit primul cărămidar din Troy, iar cărămizile lui se regăsesc şi astăzi în multe dintre clădirile istorice care s-au păstrat. Wilson este cunoscut în SUA ca „Unchiul Sam”.

  Alin Cătinean, Târgu Mureş

  Fă tot și fă bine - 2016. Samuel Wilson ne stă ca mărturie că fiecare lucru pe care îl facem, oricât de neînsemnat, trebuie făcut cât mai bine. Pentru fiecare motiv ca să nu faci un lucru sau să abandonezi poţi găsi o sută de motive ca să continui şi să mergi mai departe. Fă totul cu putere!
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...