Articolul precedentDumnezeu nu greşeşte (II)
  Articolul următorTatăl

  Fă tot și fă bine

  Samuel Wilson – ambalator de carne si cărămidar

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10)

  Samuel Wilson ne stă ca mărturie că fiecare lucru pe care îl facem, oricât de neînsemnat, trebuie făcut cât mai bine. Pentru fiecare motiv ca să nu faci un lucru sau să abandonezi poţi găsi o sută de motive ca să continui şi să mergi mai departe. Fă totul cu putere!

  Îmi aduc cu plăcere aminte de momentele acelea din copilărie când tata îmi dădea câte o sarcină, iar eu mă străduiam să fac totul cât mai bine. Chiar dacă nu auzisem şi nici nu citisem despre Samuel Wilson, în multe ipostaze din viaţa mea mă regăsesc acum în el, în ceea ce a ţinut de realizarea unor sarcini care trebuiau îndeplinite foarte bine.

  Samuel Wilson s-a născut pe data de 13 septembrie 1766 în Arlington, Massachusetts. La vârsta de 15 ani, Samuel s-a înrolat în armata revoluţionară, iar atribuţiile sale constau în păzirea şi îngrijirea bovinelor, repararea gardurilor, precum şi sacrificarea animalelor şi ambalarea cărnii. Păzirea cărnii era foarte importantă, existând posibilitatea otrăvirii ei de către duşmani. Însă această etapă a durat doar câteva luni, până când armata s-a predat.

  După ce s-a mutat în oraşul Troy, New York, Samuel şi-a cumpărat o proprietate în aproprierea râului Hudson. Aici a găsit toate elementele naturale perfecte pentru a face cărămizi din lut. Astfel că Samuel Wilson a devenit primul cărămidar din Troy, iar cărămizile lui se regăsesc şi astăzi în multe dintre clădirile istorice care s-au păstrat. Wilson este cunoscut în SUA ca „Unchiul Sam”.

  Alin Cătinean, Târgu Mureş

  Fă tot și fă bine - 2016. Samuel Wilson ne stă ca mărturie că fiecare lucru pe care îl facem, oricât de neînsemnat, trebuie făcut cât mai bine. Pentru fiecare motiv ca să nu faci un lucru sau să abandonezi poţi găsi o sută de motive ca să continui şi să mergi mai departe. Fă totul cu putere!
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...