Asumă-ți riscul!

Împăratul Domiţian

Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi. (Matei 5:12)

Poate şi tu, asemenea credincioşilor prigoniţi de Domiţian, vei suferi într-o oarecare măsură din cauza Cuvântului lui Dumnezeu Nu da înapoi chiar dacă întreaga lume ţi s-ar împotrivi, căci tu ai un Tată iubitor care aşteaptă să te ia acasă. Asumă-ţi riscul de a fi diferit, chiar de te-ar costa viaţa!

Încă de la începuturi, creştinii dedicaţi lui Dumnezeu au suferit persecuţii. Toţi urmăreau să îi determine să renunţe la credinţa lor bazată pe adevărul Scripturii. Creştinii erau persecutaţi pentru că aveau convingeri care nu corespundeau cu cele ale majorităţii.

Unul dintre conducătorii care au avut o contribuţie semnificativă la persecutarea creştinilor a fost însuşi împăratul Romei, Titus Flavius Domiţian. Copilăria sa marcată de lipsa de afecţiune a părinţilor a avut ca urmare dezvoltarea unui caracter lipsit de integritate şi o sete de destrăbălare care l-a bântuit întreaga viaţă. Ajuns la tron în data de 14 septembrie 81 d.Hr., acesta a dus o politică împotriva creştinismului, el fiind adeptul politeismului. Domiţian a cerut să fie venerat ca zeu şi mântuitor oriunde mergea, persecutând pe oricine refuza să i se închine şi să aducă jertfe zeilor cărora li se închina el.

Ca urmare a faptelor lui groaznice, Domiţian a avut parte de un sfârşit tragic. A murit asasinat în urma unei conspiraţii pusă la cale chiar de oamenii lui de încredere, printre aceştia numărându-se şi soţia lui.

Andreea Butilcă, Toaca (Mureş)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video