În sfârșit, liberi!

David Dunbar Buick – inventator

Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând. (Proverbele 22:29)

Am admirat povestea extraordinară a lui David Buick. M-a impresionat perseverenţa şi dorinţa de a breveta ceva nemaipomenit. Oare nu aceasta este şi menirea noastră? Poate că nu vom putea face lucruri mari, dar putem face lucruri mic. Într-un fel nemaipomenit, încât oamenii, văzându-le, „să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.”

David Dunbar Buick (1854-1929) a fost un american de origine scoţiană, născut la Arbroath (Scoţia). La vârsta de doi ani s-a mutat împreună cu familia în Detroit. La vârsta de 15 ani, a abandonat şcoala şi a început să lucreze pentru o companie care făcea obiecte sanitare. La scurt timp, a preluat conducerea acestei companii, împreună cu un alt partener. Între timp, a început să îşi arate calităţile de inventator, brevetând stropitoarea pentru gazon şi descoperind o metodă prin care să acopere căzile de fontă cu un email, metodă folosită şi astăzi.

Din anul 1890, Buick a început să se preocupe în mod special de motoarele cu ardere internă. De aceea, compania patronată de el a fost vândută, iar el a înfiinţat câteva companii pentru cercetarea şi dezvoltarea motoarelor cu ardere internă. În acest fel, a ajuns să îşi consume tot capitalul, rămânând cu un singur automobil pe care să îşi demonstreze munca.

În cele din urmă, Buick Manufacturing Company a reuşit să supravieţuiască, iar David Buick a brevetat motorul cu supapa de evacuare în cap, motor folosit de mai toţi producătorii de automobile.

George-Cătălin Ciurea, Curtişoara (Olt)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video