În sfârșit, liberi!

David Dunbar Buick – inventator

Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând. (Proverbele 22:29)

Am admirat povestea extraordinară a lui David Buick. M-a impresionat perseverenţa şi dorinţa de a breveta ceva nemaipomenit. Oare nu aceasta este şi menirea noastră? Poate că nu vom putea face lucruri mari, dar putem face lucruri mic. Într-un fel nemaipomenit, încât oamenii, văzându-le, „să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.”

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

David Dunbar Buick (1854-1929) a fost un american de origine scoţiană, născut la Arbroath (Scoţia). La vârsta de doi ani s-a mutat împreună cu familia în Detroit. La vârsta de 15 ani, a abandonat şcoala şi a început să lucreze pentru o companie care făcea obiecte sanitare. La scurt timp, a preluat conducerea acestei companii, împreună cu un alt partener. Între timp, a început să îşi arate calităţile de inventator, brevetând stropitoarea pentru gazon şi descoperind o metodă prin care să acopere căzile de fontă cu un email, metodă folosită şi astăzi.

Din anul 1890, Buick a început să se preocupe în mod special de motoarele cu ardere internă. De aceea, compania patronată de el a fost vândută, iar el a înfiinţat câteva companii pentru cercetarea şi dezvoltarea motoarelor cu ardere internă. În acest fel, a ajuns să îşi consume tot capitalul, rămânând cu un singur automobil pe care să îşi demonstreze munca.

În cele din urmă, Buick Manufacturing Company a reuşit să supravieţuiască, iar David Buick a brevetat motorul cu supapa de evacuare în cap, motor folosit de mai toţi producătorii de automobile.

George-Cătălin Ciurea, Curtişoara (Olt)

Comentariile sunt închise

În sfârșit, liberi! 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.