Călătorie în jurul lumii

Fernando Magellan – prima călătorie în jurul lumii

Căci așa ne-a poruncit Domnul „Te-am pus ca să fii Lumina neamurilor, ca să duci mântuirea până la marginile pământului ” (Faptele apostolilor 13:47)

Al doilea călător eşti tu! Astăzi, poţi alege dacă vei face din viaţa ta o călătorie specială, la care oamenii şi Dumnezeu să privească cu apreciere sau dacă vei naufragia în ofertele lumii, irosindu-ţi sănătatea şi talentele. Hristos te cheamă să fii lumină. Tu trebuie să duci astăzi, unei lumi în continuă degradare, vestea bună a mântuirii!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Primul gând care îţi trece prin minte când ştii că urmează să pleci într-o călătorie poate să fie unul de nostalgie, deoarece o să fii departe de casă. În această zi, ne vom opri asupra a două călătorii şi a doi călători.

Primul călător este celebrul navigator Fernando Magellan. Acesta a fost un nobil de origine portugheză, care a reuşit să iniţieze prima călătorie în jurul lumii, pornind în această călătorie la 20 septembrie 1519, în fruntea unei flotile spaniole formată din 5 nave şi 265 de marinari. În timpul călătoriei, Magellan a fost ucis, iar din flotilă a reuşit să termine călătoria doar o corabie. Victoria, cu 18 oameni la bord. Regele Spaniei l-a înnobilat pe El Cano, comandantul Victoriei şi i-a oferit ca blazon globul pământesc pe care scria Primus Circumedisti me („Tu m-ai înconjurat primul”). Călătoria s-a putut realiza şi datorită invenţiei lui Magellan, care a elaborat un sistem de semnalizare datorită căruia corăbiile din flotilă nu s-au pierdut una de alta.

Ca urmare a acestei călătorii s-a produs o revoluţie în geografie, fiind descoperit Oceanul Pacific şi dovedindu-se că cea mai mare parte din suprafaţa globului nu este ocupată de uscat, ci de ocean.

Ruben Mişcuţă, ITA, Cernica

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Călătorie în jurul lumii - 2016. Astăzi, poţi alege dacă vei face din viaţa ta o călătorie specială, la care oamenii şi Dumnezeu să privească cu apreciere sau dacă vei naufragia în ofertele lumii, irosindu-ţi sănătatea şi talentele. Hristos te cheamă să fii lumină. Tu trebuie să duci astăzi, unei lumi în continuă degradare, vestea bună a mântuirii! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.