Articolul precedentFăgăduinţă împlinită (II)
  Articolul următorO mână întinsă

  Curățenie generală

  Ziua Mondială a Curăţeniei

  Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! (Psalmii 51:10)

  Probabil că în timp ce ai citit acest text, ţi-ai dat seama că viaţa ta necesită o „curăţenie generală” acum, la început de toamnă. Poţi să începi acest proces cu privire la fiecare segment din viaţa ta chiar în acest moment. Aceasta ar putea deveni ziua deciziei tale. Roagă-L pe Dumnezeu să curăţească întreaga ta fiinţă de tot ce te ţine departe de El!

  Începutul fiecărui anotimp aduce cu sine curăţenia generală a casei, în fiecare familie. Gospodinele îşi rezervă un timp special în care îşi dau toată silinţa ca locuinţa să recapete viaţă, iar membrii familiei să păşească în următorul anotimp cu bucurie şi, bineînţeles, în curăţenie.

  În 1993, Organizaţia Naţiunilor Unite a lansat Ziua Mondială a Curăţeniei, în data de 23 septembrie. Sărbătoarea are menirea de a inspira şi de a îndemna comunităţile să cureţe, să îmbunătăţească şi să protejeze ambientul lor.

  Cred că noi trăim în timpul ultimelor zile: zile agitate, stresante, bolnăvicioase, superficiale. Din punct de vedere spiritual, avem nevoie de o „curăţenie generală” în viaţa noastră. „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea: îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmii 119:9). Este singura modalitate. Avem nevoie de curăţenie pentru a lăsa în urmă ceea ce ne ţine în pustietatea lumii şi pentru a adopta valorile care ne vor conduce spre Ţara Promisă. „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu” (Matei 5:8). O umblare personală şi zilnică cu Hristos este singura sursă care poate să alimenteze biruinţa noastră spirituală.

  Tania Micoţi, Chinari (Mureş)

  Curățenie generală - 2016. Viaţa ta necesită o „curăţenie generală” acum, la început de toamnă. Poţi să începi acest proces cu privire la fiecare segment din viaţa ta chiar în acest moment. Aceasta ar putea deveni ziua deciziei tale. Roagă-L pe Dumnezeu să curăţească întreaga ta fiinţă de tot ce te ţine departe de El!
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...