Curățenie generală

Ziua Mondială a Curăţeniei

Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! (Psalmii 51:10)

Probabil că în timp ce ai citit acest text, ţi-ai dat seama că viaţa ta necesită o „curăţenie generală” acum, la început de toamnă. Poţi să începi acest proces cu privire la fiecare segment din viaţa ta chiar în acest moment. Aceasta ar putea deveni ziua deciziei tale. Roagă-L pe Dumnezeu să curăţească întreaga ta fiinţă de tot ce te ţine departe de El!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Începutul fiecărui anotimp aduce cu sine curăţenia generală a casei, în fiecare familie. Gospodinele îşi rezervă un timp special în care îşi dau toată silinţa ca locuinţa să recapete viaţă, iar membrii familiei să păşească în următorul anotimp cu bucurie şi, bineînţeles, în curăţenie.

În 1993, Organizaţia Naţiunilor Unite a lansat Ziua Mondială a Curăţeniei, în data de 23 septembrie. Sărbătoarea are menirea de a inspira şi de a îndemna comunităţile să cureţe, să îmbunătăţească şi să protejeze ambientul lor.

Cred că noi trăim în timpul ultimelor zile: zile agitate, stresante, bolnăvicioase, superficiale. Din punct de vedere spiritual, avem nevoie de o „curăţenie generală” în viaţa noastră. „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea: îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmii 119:9). Este singura modalitate. Avem nevoie de curăţenie pentru a lăsa în urmă ceea ce ne ţine în pustietatea lumii şi pentru a adopta valorile care ne vor conduce spre Ţara Promisă. „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu” (Matei 5:8). O umblare personală şi zilnică cu Hristos este singura sursă care poate să alimenteze biruinţa noastră spirituală.

Tania Micoţi, Chinari (Mureş)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Curățenie generală - 2016. Viaţa ta necesită o „curăţenie generală” acum, la început de toamnă. Poţi să începi acest proces cu privire la fiecare segment din viaţa ta chiar în acest moment. Aceasta ar putea deveni ziua deciziei tale. Roagă-L pe Dumnezeu să curăţească întreaga ta fiinţă de tot ce te ţine departe de El! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.