Articolul precedentFăgăduinţă împlinită (II)
  Articolul următorO mână întinsă

  Curățenie generală

  Ziua Mondială a Curăţeniei

  Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! (Psalmii 51:10)

  Probabil că în timp ce ai citit acest text, ţi-ai dat seama că viaţa ta necesită o „curăţenie generală” acum, la început de toamnă. Poţi să începi acest proces cu privire la fiecare segment din viaţa ta chiar în acest moment. Aceasta ar putea deveni ziua deciziei tale. Roagă-L pe Dumnezeu să curăţească întreaga ta fiinţă de tot ce te ţine departe de El!

  Începutul fiecărui anotimp aduce cu sine curăţenia generală a casei, în fiecare familie. Gospodinele îşi rezervă un timp special în care îşi dau toată silinţa ca locuinţa să recapete viaţă, iar membrii familiei să păşească în următorul anotimp cu bucurie şi, bineînţeles, în curăţenie.

  În 1993, Organizaţia Naţiunilor Unite a lansat Ziua Mondială a Curăţeniei, în data de 23 septembrie. Sărbătoarea are menirea de a inspira şi de a îndemna comunităţile să cureţe, să îmbunătăţească şi să protejeze ambientul lor.

  Cred că noi trăim în timpul ultimelor zile: zile agitate, stresante, bolnăvicioase, superficiale. Din punct de vedere spiritual, avem nevoie de o „curăţenie generală” în viaţa noastră. „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea: îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmii 119:9). Este singura modalitate. Avem nevoie de curăţenie pentru a lăsa în urmă ceea ce ne ţine în pustietatea lumii şi pentru a adopta valorile care ne vor conduce spre Ţara Promisă. „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu” (Matei 5:8). O umblare personală şi zilnică cu Hristos este singura sursă care poate să alimenteze biruinţa noastră spirituală.

  Tania Micoţi, Chinari (Mureş)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Zece boi grași

  Când un om se consideră singur înțelept, nu este decât un nebun inconștient. Dacă cineva, plin de modestie, Îi cere lui Dumnezeu pricepere, va primi și multe alte daruri. Pachetul lui Dumnezeu este mult mai complex decât ne imaginăm ori știm noi să cerem. El niciodată nu ne va da mai puțin decât știm noi să Îl rugăm.

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...