Articolul precedentMâinile pline de dragoste
  Articolul următorUn viitor strălucit

  Salvatorul

  Sir Howard Florey – Premiul Nobel pentru Medicină

  … Măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos. (Efeseni 2:5)

  Howard Florey a oferit un medicament care a salvat o cifră impresionantă de persoane. Însă, în urmă cu 2000 de ani, Cineva a venit şi a oferit un medicament care vindecă orice boală cunoscută şi, în mod special, ne vindecă de păcat. Vrei să fii vindecat? Dacă da, spune-I lucrul acesta lui Isus!

  Nu ştiu cât de cunoscut îţi sună numele lui Howard Florey, dar penicilina este asociată cu numele lui. Aceasta fusese descoperită încă din 1928 de către Alexander Fleming. Până în anul 1941, Howard Florey s-a dedicat izolării culturii penicilinei şi transformării acestei. Într-un mijloc de tratament.

  Încă din 1935, Florey a realizat că nu poate lucra de unul singur la acest proiect şi, împreună cu grup de cercetători, s-a dedicat descoperirii tratamentului. În 1941, un anume Albert Alexander, care suferea de o infecţie, a fost tratat de către grupul lui Florey. După ce i-au administrat penicilină o singură zi, acesta s-a refăcut, dar, din cauză că nu au avut suficientă medicamentaţiei, a murit la scurt timp.

  Din momentul acela, echipa de cercetători s-a concentrat asupra procesării penicilinei în doze mari şi în producerea medicamentului la scară industrială. În anul 1945, Florey a primit Premiul Nobel pentru Medicină, odată cu Alexander Fleming şi Emst Boris Chain.

  După unele calcule, tratamentul elaborat de aceşti cercetători a salvat peste 82 de milioane de oameni.

  George-Cătălin Ciurea, Curtişoara (Olt)

  Salvatorul - 2016. Howard Florey a oferit un medicament care a salvat o cifră impresionantă de persoane. Însă, în urmă cu 2000 de ani, Cineva a venit şi a oferit un medicament care vindecă orice boală cunoscută şi, în mod special, ne vindecă de păcat. Vrei să fii vindecat? Dacă da, spune-I lucrul acesta lui Isus!
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...