Salvatorul

Sir Howard Florey – Premiul Nobel pentru Medicină

… Măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos. (Efeseni 2:5)

Howard Florey a oferit un medicament care a salvat o cifră impresionantă de persoane. Însă, în urmă cu 2000 de ani, Cineva a venit şi a oferit un medicament care vindecă orice boală cunoscută şi, în mod special, ne vindecă de păcat. Vrei să fii vindecat? Dacă da, spune-I lucrul acesta lui Isus!

Nu ştiu cât de cunoscut îţi sună numele lui Howard Florey, dar penicilina este asociată cu numele lui. Aceasta fusese descoperită încă din 1928 de către Alexander Fleming. Până în anul 1941, Howard Florey s-a dedicat izolării culturii penicilinei şi transformării acestei. Într-un mijloc de tratament.

Încă din 1935, Florey a realizat că nu poate lucra de unul singur la acest proiect şi, împreună cu grup de cercetători, s-a dedicat descoperirii tratamentului. În 1941, un anume Albert Alexander, care suferea de o infecţie, a fost tratat de către grupul lui Florey. După ce i-au administrat penicilină o singură zi, acesta s-a refăcut, dar, din cauză că nu au avut suficientă medicamentaţiei, a murit la scurt timp.

Din momentul acela, echipa de cercetători s-a concentrat asupra procesării penicilinei în doze mari şi în producerea medicamentului la scară industrială. În anul 1945, Florey a primit Premiul Nobel pentru Medicină, odată cu Alexander Fleming şi Emst Boris Chain.

După unele calcule, tratamentul elaborat de aceşti cercetători a salvat peste 82 de milioane de oameni.

George-Cătălin Ciurea, Curtişoara (Olt)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor