Cu Dumnezeu înainte!

Czechowski – primul misionar adventist în România

Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură’’ (Marcu 16:15)

Chiar dacă a întâlnit obstacole în cale, Czechowski ne stă ca mărturie a faptului că Dumnezeu ne vine întotdeauna în ajutor atunci când avem nevoie. La fel ca acest misionar, eşti chemat şi tu să te înrolezi în armata lui Dumnezeu ca să duci mai departe mesajul Lui. Nu te uita la obstacole! Ele sunt întotdeauna mai mici decât ceea ce poate să facă Dumnezeu prin tine.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Poate că ţi-ai pus odată întrebarea: Cum a apărut adventismul în România şi cine a fost cel care a semănat prima sămânţă? Răspunsul la această întrebare este Mihail Belina Czechowski.

Czechowski s-a născut în Polonia la data de 25 septembrie 1818. A crescut în Biserica Romano-Catolică, devenind preot al acesteia. În anul 1856, a descoperit Biserica Adventistă, iar în 1857 a devenit membrul ei. După convertire, Czechowski a continuat să lucreze printre canadienii din Quebec şi New England, de data aceasta ca pastor adventist.

În anul 1864, Czechowski s-a îmbarcat pentru a reveni în Europa, mânat de dorinţa de a duce solia adventă şi pe acest continent. După 5 ani de la sosirea pe continentul european, a ajuns în România. Împiedicat oarecum de necunoaşterea limbii române şi de lipsa unui traducător, Czechowski nu a renunţat totuşi la propovăduirea mesajului Evangheliei. În ciuda impedimentelor, a reuşit să îi conducă la Hristos pe primii 12 adventişti din România, la Piteşti.

Alin Cătinean, Târgu Mureş

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Cu Dumnezeu înainte! - 2016. Chiar dacă a întâlnit obstacole în cale, Czechowski ne stă ca mărturie a faptului că Dumnezeu ne vine întotdeauna în ajutor atunci când avem nevoie. La fel ca acest misionar, eşti chemat şi tu să te înrolezi în armata lui Dumnezeu ca să duci mai departe mesajul Lui. Nu te uita la obstacole! Ele sunt întotdeauna mai mici decât ceea ce poate să facă Dumnezeu prin tine. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.