Zbor spre țintă

Dumitru Prunariu – primul cosmonaut român

… Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. (Filipeni 3:14)

Ţi-ai dorit vreodată să ai aripi, să zbori undeva departe? Ai încredere în Dumnezeu! El te poate ajuta să zbori ca vulturii. Cere, crede şi invocă această promisiune! Fii pregătit să zbori! În cer nu vom sta zile, ore, minute sau secunde… ci o veşnicie, alături de Dumnezeu.

„Cele mai importante zile din viaţa ta sunt ziua în care te-ai născut şi cea în care afli de ce.” (Mark Twain)

Născut pe data de 27 septembrie. Dumitru Prunariu a devenit primul şi singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic. Deşi a fost primul cosmonaut român, el a fost dintotdeauna un om „cu picioarele pe pământ”. Nu a stat niciodată să culeagă laude pentru reuşita lui şi s-a implicat mereu în proiecte de anvergură.

„Pentru mine, scopul întregii pregătiri l-a constituit zborul cosmic, aşa cum era şi normal. În toată perioada de pregătire nu m-am gândit niciodată ce va urma după aceea. […] De mic copil mi-am dorit să zbor. Închideam ochii şi simţeam că plutesc peste munţi, văi şi descopeream lumi noi.”

Misiunea lui în spaţiu a durat 7 zile, 20 de ore, 42 de minute şi 52 de secunde, timp în care a realizat 22 de experimente ştiinţifice.

Vasile Borz, Luduş (Mureş)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor