Influențat de Dumnezeu

László József Bíró – inventatorul pixului modern

Călcaţi pe urmele mele, întrucât şi eu calc pe urmele lui Hristos. (1 Corinteni 11:1)

În urma inventării pixului, oamenii pot să scrie, lăsând anumite urme pe hârtie care nu mai pot fi corectate ulterior în cazul unor greşeli. În viaţă, fiecare dintre noi lasă nişte urme. Ai grijă în ce direcţie duc urmele tale! Poţi subscrie şi tu afirmaţiei apostolului Pavel?

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Poate îţi aduci aminte de momentele când ai început să scrii primele litere la şcoală. Pentru că erai la început, nu ţi se permitea să scrii decât cu creionul, pentru a putea şterge eventualele greşeli. Când ai crescut mai mare, probabil că te-ai bucurat atunci când, în sfârşit, ţi s-a dat voie să scrii cu pixul.

Ceea ce nu te-a preocupat atunci când ai început să scrii pentru prima dată cu pixul a fost întrebarea: Cine a inventat pixul? Pixul a fost inventat de către László József Bíró, care s-a născut pe data de 29 septembrie 1899, într-o familie de evrei, în Budapesta, Ungaria.

În timp ce lucra ca jurnalist, în Ungaria, László a observat că cerneala utilizată pentru tipărirea ziarelor se usucă mult mai repede, lăsând hârtia uscată şi fără pete. El a încercat să folosească aceeaşi cerneală într-un stilou, dar nu a funcţionat pentru că era prea vâscoasă. Aşa că, împreună cu fratele său, Gyorgy, a dezvoltat un nou vârf pentru stilou care să îi permită să scrie folosind acelaşi tip de cerneală utilizată la tipărirea ziarelor. Şi, uite aşa, a fost inventat pixul…

Alin Cătinean, Târgu Mureş

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Influențat de Dumnezeu - 2016. În urma inventării pixului, oamenii pot să scrie, lăsând anumite urme pe hârtie care nu mai pot fi corectate ulterior în cazul unor greşeli. În viaţă, fiecare dintre noi lasă nişte urme. Ai grijă în ce direcţie duc urmele tale! Poţi subscrie şi tu afirmaţiei apostolului Pavel? pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.