Și tu poți să faci ceva!

William Morton

Am mai văzut apoi sub soare că nu cei iuţi aleargă, că nu cei viteji câştigă războiul, că nu cei înţelepţi câştigă pâinea, nici cei pricepuţi bogăţia, nici cei învăţaţi bunăvoinţa, ci toate atârnă de vremuri şi de împrejurări. (Eclesiastul 9:11)

Şi tu poţi contribui la bunăstarea omenirii, acesta fiind singurul lucru care îţi va aduce fericirea. Astăzi, caută-L pe Dumnezeu şi nu succesul efemer după care aleargă atât de mulţi oameni!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Succesul are mai multe faţete. În opinia oamenilor, succesul înseamnă bani, renume, aplauze; în opinia lui Dumnezeu, succesul înseamnă să descoperi misiunea pe care o ai pe acest pământ.

La 30 septembrie 1846, a avut loc prima operaţie cu anestezie din lume, fapt datorat lui William Thomas Green Morton, un medic pe care îl chinuia faptul că oamenii sufereau şi se zvârcoleau de durere în timpul intervenţiilor chirurgicale. El îşi dorea ca o simplă extracţie de măsea să nu îl facă pe pacient să îndure atâta durere.

Morton a testat substanţe ca opiul şi altele, fără a obţine însă rezultatul dorit. Într-o zi, l-a întâlnit pe profesorul Charles Jackson de la care a aflat de proprietăţile eterului. A efectuat o mulţime de experimente pe el şi pe animale, iar în 1846 a efectuat prima operaţie cu anestezie din lume. Iată ce a povestit: „Bolnavul leşinat este insensibil de-a lungul exciziei tumorii şi apoi reînvie nevătămat.” Totuşi în timpul vieţii lui, munca nu i-a fost recunoscută. Morton a murit la doar 48 de ani, iar ultimele lui cuvinte au fost: „Deşi din punctul de vedere al lumii sunt un eşec, eu sunt mai mult decât mulţumit de faptul că am putut contribui cu ceva la bunăstarea omenirii.”

Andreea Farcaş, Reghin

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Și tu poți să faci ceva! - 2016. Şi tu poţi contribui la bunăstarea omenirii, acesta fiind singurul lucru care îţi va aduce fericirea. Astăzi, caută-L pe Dumnezeu şi nu succesul efemer după care aleargă atât de mulţi oameni! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.