Fără putere la putere

Jimmy Carter – al 39-lea preşedinte al SUA

… Eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele. (Iacov 2:18)

Deseori facem din obţinerea unei funcţii un scop al vieţii noastre. Jimmy Carter s-a folosit de şansa lui ca de un mijloc prin care să ofere pace şi să aline suferinţele. Lucrul acesta s-a evidenţiat poate cel mai mult după ce nu a fost reales preşedinte. Care este scopul tău în viaţă şi care sunt mijloacele de care te foloseşti?

Dacă vrei să cunoşti un om, oferă-i putere. Dacă vrei să îl cunoşti şi mai bine, ia-i puterea.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Jimmy Carter s-a născut în 1924 (1 octombrie), în Georgia, în sânul unei familii de baptişti. De mic şi-a însuşit valorile creştine care l-au însoţit de-a lungul vieţii.

Tatăl lui era fermier, iar mama, responsabilă pentru buna lui educare, lucra ca asistent medical. Jimmy era un băiat studios, care ocolea conflictele şi muncea la ferma tatălui său. Iubirea de carte l-a ajutat să obţină o diplomă de inginer naval. S-a căsătorit cu Rosalynn şi împreună au avut patru copii.

După război şi după o lungă carieră politică, Jimmy Carter a fost ales preşedinte al SUA. A promis poporului american cinste şi sinceritate, principii de care s-a ţinut pe durata mandatului său. Cu toate că din punctul de vedere al politicii externe nu a fost considerat un preşedinte de succes, el rămâne în memoria poporului american ca un preşedinte dornic de pace.

După unicul său mandat prezidenţial (1977-1981), Carter a pus bazele Centrului Prezidenţial Carter cu scopul de a promova drepturile omului şi de a ameliora suferinţa pe mapamond.

Zsolt Adorján Barabás, Târgu Secuiesc

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Fără putere la putere - 2016. Deseori facem din obţinerea unei funcţii un scop al vieţii noastre. Jimmy Carter s-a folosit de şansa lui ca de un mijloc prin care să ofere pace şi să aline suferinţele. Lucrul acesta s-a evidenţiat poate cel mai mult după ce nu a fost reales preşedinte. Care este scopul tău în viaţă şi care sunt mijloacele de care te foloseşti? pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.