Articolul precedentMărturie
  Articolul următorÎnțelegerea corectă a Sanctuarului ceresc

  Un vis împlinit

  Mahatma Gandhi – părintele Indiei independente

  Domnul întăreşte paşii omului când îi place calea lui. (Psalmii 37:23)

  Nu ştiu ce fel de ziduri ai fost chemat să dărâmi tu, dar te provoc să lupţi pentru convingerile tale şi să nu renunţi. Indiferent care este imposibilitatea cu care te confrunţi, un lucru este cert: cu ajutorul lui Dumnezeu poţi fi învingător!

  Zilnic luăm decizii, mici sau mari, şi toate ne modelează caracterul, influenţându-ne prezentul, dar mai ales viitorul.

  În faţa unei decizii importante a stat şi Gandhi atunci când şi-a exprimat dorinţa de a studia Dreptul în Marea Britanie. Casta îi refuza plecarea, iar el s-a văzut nevoit să încalce interdicţia cu preţul excluderii. Au urmat ani de studiu intens la Londra, dar a sosit apoi şi momentul întoarcerii acasă, unde nu i s-a permis să profeseze. A primit însă o ofertă din Africa de Sud, ca avocat consultant. Acolo însă s-a izbit de o realitate cruntă: frizerul refuza să-l tundă, nu putea ieşi din casă după ora 21 fără acordul angajatorului, era dat jos din tren pentru că îndrăznea să-şi cumpere bilet pentru un vagon de pasageri, nu pentru cel de bagaje etc.

  În faţa abuzurilor şi a umilinţelor a decis să lupte prin mijloace nonviolente pentru drepturile compatrioţilor săi şi pentru independenţa Indiei. Întors în ţară, a fost arestat şi condamnat la detenţie de mai multe ori. De fiecare dată, a continuat lupta împotriva rasismului, mobilizându-i pe indieni şi încu-rajându-i să nu cedeze. În 1947, visul a devenit realitate: zidul discriminării rasiale a fost dărâmat, iar India şi-a declarat independenţa.

  Valentina Drăguşin, Bucureşti

  Un vis împlinit - 2016. Nu ştiu ce fel de ziduri ai fost chemat să dărâmi tu, dar te provoc să lupţi pentru convingerile tale şi să nu renunţi. Indiferent care este imposibilitatea cu care te confrunţi, un lucru este cert: cu ajutorul lui Dumnezeu poţi fi învingător!
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...