Articolul precedentÎn locul preasfânt
  Articolul următorMinunea de o oră

  Probleme cu căldura?

  John Gorrie – inventatorul „aerului condiţionat”

  … nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă, (Apocalipsa 7:16)

  Poate că John Gorrie a găsit o soluţie temporară pentru această problemă, dar ceea ce ar trebui să îţi dea speranţă este faptul că Dumnezeu are o soluţie permanentă. Cât de binecuvântaţi suntem că avem un Dumnezeu care ne iubeşte atât de mult şi doreşte să ne ducă într-un loc perfect făcut doar pentru noi, unde temperatura nu va mai fi o problemă.

  Atunci când căldura de afară devine insuportabilă, cu toţii căutăm un refugiu unde să putem beneficia de puţin aer condiţionat. Atunci când te răcoreşti la adăpostul aparatului de aer condiţionat, eşti mulţumitor la adresa celui care a inventat acest aparat.

  Cel care a inventat aparatul de aer condiţionat a fost John Gorrie. John s-a născut pe data de 3 octombrie 1803, pe insula Nevis din Indiile de Vest şi şi-a petrecut copilăria în Carolina de Sud. După ce a devenit medic, a făcut anumite cercetări asupra bolilor tropicale şi a ajuns la concluzia că aceste boli sunt cauzate de gazele otrăvitoare răspândite de plantele subtropicale în combinaţie cu temperaturile ridicate şi umezeala specifică.

  Concluzia l-a condus la iniţiativa de a inventa un dispozitiv care să scadă temperatura dintr-o încăpere. Pentru început, s-a folosit de gheaţă adusă din munţi. Gheaţa era o raritate în torida Floridă, fapt ce l-a determinat să proiecteze o maşinărie care să producă gheaţă. După câţiva ani de cercetare, a reuşit să proiecteze o maşinărie care comprima aerul într-o cameră mică, apoi, eliberat de presiune, aerul se extindea rapid şi absorbea căldura.

  Alin Cătinean, Târgu Mureş

  Probleme cu căldura? - 2016. Poate că John Gorrie a găsit o soluţie temporară pentru această problemă, dar ceea ce ar trebui să îţi dea speranţă este faptul că Dumnezeu are o soluţie permanentă. Cât de binecuvântaţi suntem că avem un Dumnezeu care ne iubeşte atât de mult şi doreşte să ne ducă într-un loc perfect făcut doar pentru noi, unde temperatura nu va mai fi o problemă.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...