Ce faci pentru a ajunge la țintă?

Ueli Steck

Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji; noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji. (1 Corinteni 9:25)

Muntele cel mare care merită trecut în palmaresul nostru este viaţa veşnică. Fără această victorie, celelalte se vor pierde în istorie. Este nevoie de mult antrenament, însă pe măsură ce ne apropiem de ţintă, priveliştea va deveni tot mai frumoasă şi ne vom da seama că pregătirea a meritat. Să ne antrenăm astăzi pentru a urca cel mai important munte al vieţii noastre: veşnicia.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Un record mondial se obţine în cele mai multe cazuri în urma muncii susţinute intr-un anumit domeniu.

Ueli Steck este un alpinist elveţian care s-a născut în 4 octombrie 1976. Încă din copilărie, a fost fascinat de imaginea oferită de faţa nordică a muntelui Eiger, iar la vârsta de 18 ani, după aproape un an de antrenament, a urcat pentru prima dată muntele acesta. Mai târziu, în anul 2007, a doborât recordul de viteză pentru traseul principal Heckmair de pe faţa nordică a aceluiaşi munte. În anul 2009, a mai doborât un record de viteză, de data aceasta pentru traseul Schmid al feţei nordice a Matterhomului, iar un alt record de viteză pe care îl deţine este pentru traseul de pe faţa nordică a munţilor Grandes Jorasses.

În anul 2012, a urcat creasta sud-estică a Everestului, fără oxigen suplimentar, iar în anul 2013, după câteva încercări eşuate şi accidente în anii anteriori, a reuşit să cucerească muntele Annapurna. Pentru a reuşi, cel mai important lucru, în opinia lui, este antrenamentul, munca tenace.

Andreea Ianoşi, Reghin

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Ce faci pentru a ajunge la țintă? - 2016. Muntele cel mare care merită trecut în palmaresul nostru este viaţa veşnică. Fără această victorie, celelalte se vor pierde în istorie. Este nevoie de mult antrenament, însă pe măsură ce ne apropiem de ţintă, priveliştea va deveni tot mai frumoasă şi ne vom da seama că pregătirea a meritat. Să ne antrenăm astăzi pentru a urca cel mai important munte al vieţii noastre: veşnicia. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.