Articolul precedentMinunea harului lui Dumnezeu (I)
  Articolul următorGânduri de pace

  Răsplata răbdării

  Petre Ţuţea

  Şi, astfel, fiindcă a aşteptat cu răbdare, a dobândit făgăduinţa. (Evrei 6:15)

  Şi tu ai rugăciuni şi daruri sădite în tine de Dumnezeu şi experienţe care te-au format şi idei, întrebări, sugestii care ar îmbogăţi viaţa oamenilor. Trebuie doar să te înarmezi cu răbdare pentru momentul când Creatorul va eficientiza la maximum ceea ce ai de oferit. Atunci te vei bucura de toate clipele când ai ales să aştepţi în tăcere răspunsul Domnului.

  Eram adolescent când am început să citesc Omul, tratat de antropologie creştină de Petre Ţuţea. Acesta s-a născut la 6 octombrie 1902, în judeţul Argeş. A fost eseist, filosof, economist şi om politic.

  A urmat Facultatea de Drept la Cluj, devenind doctor în drept administrativ, Magna cum laude. A colaborat la diverse publicaţii, precum Cuvîntul, condus de Nae Ionescu. Între 1940 şi 1944 a fost şef de secţie în Ministerul Războiului, iar între 1944 şi 1948 a fost director de studii în Ministerul Economiei Naţionale.

  A fost arestat de autorităţile comuniste şi anchetat timp de 5 ani, apoi a fost arestat din nou în 1956 sub acuzaţia de uneltire contra ordinii sociale, fiind condamnat la 10 ani de închisoare. Un nou proces, în 1959, a dus la condamnarea lui la 18 ani de muncă silnică, din care a executat 8 ani în diverse penitenciare.

  Petre Ţuţea a fost supranumit Socrate al românilor datorită preocupărilor filosofice şi exemplului personal în orice circumstanţe, chiar şi în închisoare. A trăit până în 1991, iar în cei doi ani de libertate care au urmat Revoluţiei a valorificat fiecare moment pentru a oferi ţării sale bogăţia culturală pentru a cărei posibilitate de exprimare liberă aşteptase atâta timp.

  Adrian Istrate, Făgăraş (Braşov)

  Răsplata răbdării - 2016. Şi tu ai rugăciuni şi daruri sădite în tine de Dumnezeu şi experienţe care te-au format şi idei, întrebări, sugestii care ar îmbogăţi viaţa oamenilor. Trebuie doar să te înarmezi cu răbdare pentru momentul când Creatorul va eficientiza la maximum ceea ce ai de oferit. Atunci te vei bucura de toate clipele când ai ales să aştepţi în tăcere răspunsul Domnului.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...