Răsplata răbdării

Petre Ţuţea

Şi, astfel, fiindcă a aşteptat cu răbdare, a dobândit făgăduinţa. (Evrei 6:15)

Şi tu ai rugăciuni şi daruri sădite în tine de Dumnezeu şi experienţe care te-au format şi idei, întrebări, sugestii care ar îmbogăţi viaţa oamenilor. Trebuie doar să te înarmezi cu răbdare pentru momentul când Creatorul va eficientiza la maximum ceea ce ai de oferit. Atunci te vei bucura de toate clipele când ai ales să aştepţi în tăcere răspunsul Domnului.

Eram adolescent când am început să citesc Omul, tratat de antropologie creştină de Petre Ţuţea. Acesta s-a născut la 6 octombrie 1902, în judeţul Argeş. A fost eseist, filosof, economist şi om politic.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

A urmat Facultatea de Drept la Cluj, devenind doctor în drept administrativ, Magna cum laude. A colaborat la diverse publicaţii, precum Cuvîntul, condus de Nae Ionescu. Între 1940 şi 1944 a fost şef de secţie în Ministerul Războiului, iar între 1944 şi 1948 a fost director de studii în Ministerul Economiei Naţionale.

A fost arestat de autorităţile comuniste şi anchetat timp de 5 ani, apoi a fost arestat din nou în 1956 sub acuzaţia de uneltire contra ordinii sociale, fiind condamnat la 10 ani de închisoare. Un nou proces, în 1959, a dus la condamnarea lui la 18 ani de muncă silnică, din care a executat 8 ani în diverse penitenciare.

Petre Ţuţea a fost supranumit Socrate al românilor datorită preocupărilor filosofice şi exemplului personal în orice circumstanţe, chiar şi în închisoare. A trăit până în 1991, iar în cei doi ani de libertate care au urmat Revoluţiei a valorificat fiecare moment pentru a oferi ţării sale bogăţia culturală pentru a cărei posibilitate de exprimare liberă aşteptase atâta timp.

Adrian Istrate, Făgăraş (Braşov)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Răsplata răbdării - 2016. Şi tu ai rugăciuni şi daruri sădite în tine de Dumnezeu şi experienţe care te-au format şi idei, întrebări, sugestii care ar îmbogăţi viaţa oamenilor. Trebuie doar să te înarmezi cu răbdare pentru momentul când Creatorul va eficientiza la maximum ceea ce ai de oferit. Atunci te vei bucura de toate clipele când ai ales să aştepţi în tăcere răspunsul Domnului. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.