Descoperirea neașteptată

James Cook – navigator

Dar Dumnezeu îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8)

Probabil şi în viaţa noastră se întâmplă anumite lucruri care ni se par de neînţeles şi surprinzătoare la un anumit timp. Uneori sunt chiar deranjante, dar imaginea de ansamblu este mult mai mare şi doar atunci când putem vedea mâna lui Dumnezeu la lucru, realizăm cât de mult ne-a iubit El atunci când nu meritam.

Cele mai multe bucurii vin atunci când le aşteptăm cel mai puţin. Surprinderea provocată de apariţia lor în viaţa noastră este cu atât mai mare, cu atât le aşteptăm mai puţin.

James Cook era căpitanului vasului Endeavour când a fost trimis, în 1769, împreună cu un echipaj de 96 de persoane, provizii pentru 18 luni şi câţiva oameni de ştiinţă să observe un eveniment astrologie în apropierea insulei Tahiti. Nici el şi nici alte persoane de pe vas nu se gândeau la ce ar fi putut descoperi în timpul misiunii lor.

Pe 8 octombrie 1769, au ancorat intr-un golf necunoscut, zărit de unul dintre oamenii de pe vas datorită fumului care se ridica de pe bucata aceea de pământ. La primul contact cu oamenii de pe insulă, neînţelegându-le limba, a izbucnit un conflict. Băştinaşii, încercând să se apere, au omorât câţiva oameni din echipajul lui Cook, dar acesta nu a renunţat şi a adus pe cineva care înţelegea limba lor. A încercat în mai multe rânduri să stabilească un contact cu populaţia maori.

Descoperirea făcută de Cook a rămas în istoria geografiei ca una dintre cele mai semnificative.

Edmond Lucaciu, Braşov

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video