Articolul precedentUn vis revelator
  Articolul următorAverse de ploaie în locuri uscate

  Încăpățânare bună

  Heinz Fischer – preşedinte al Austriei

  Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta cu toată stăruinţa și rugăciune pentru toţi sfinţii. (Efeseni 6:18)

  Este un lucru bun şi de dorit ca, în viaţă, să ai ţinte înalte. Este bine să ai în minte destinaţia la care vrei să ajungi şi etapele prin care poţi ajunge acolo. Îţi este de folos să îţi canalizezi energiile pentru realizarea scopurilor propuse, dar toate acestea să le îmbraci în stratul protector numit „perseverenţă”, care te va apăra de scăpări, scurtcircuitări, alunecări de la visul înalt pentru care ai fost creat.

  Prin definiţie, încăpăţânarea este o blocare voită într-o atitudine finalmente nocivă. Când vezi câtă energie se consumă în blocaje de tot felul, te întrebi dacă nu există vreo posibilitate ca toate aceste forţe să lucreze pentru înfăptuirea unui deziderat înălţător. Lucrul acesta nu e imposibil. Trebuie doar ca încăpăţânarea să fie folosită într-o direcţie constructivă şi devine perseverenţă.

  Perseverenţa l-a condus pe Heinz Fischer pe cea mai înaltă poziţie politică şi socială din statul austriac. Născut la 9 octombrie 1938, acesta a studiat dreptul şi ştiinţele politice la Viena şi s-a înscris în Partidul Social Democrat. În 1971, a fost ales membru al Consiliului Naţional din Parlamentul Austriei. În 1978, era lector universitar şi preda ştiinţele politice la Universitatea din Innsbruck.

  În 2004, a devenit preşedinte al Austriei. S-a dedicat reducerii sărăciei şi rezolvării problemelor de coeziune socială, iar pe plan extern a dus o politică de pace şi integrare europeană. În 2010, Fischer a fost reales ca preşedinte pentru încă 6 ani, cu aproape 79% din voturi. Locuieşte de peste 40 de ani în-tr-un apartament din Viena. Este pasionat de alpinism şi face parte din Organizaţia Internaţională „Prietenii Naturii”.

  Adrian Istrate, Făgăraş (Braşov)

  Încăpățânare bună - 2016. Este un lucru bun şi de dorit ca, în viaţă, să ai ţinte înalte. Este bine să ai în minte destinaţia la care vrei să ajungi şi etapele prin care poţi ajunge acolo. Îţi este de folos să îţi canalizezi energiile pentru realizarea scopurilor propuse, dar toate acestea să le îmbraci în stratul protector numit „perseverenţă”, care te va apăra de scăpări, scurtcircuitări, alunecări de la visul înalt pentru care ai fost creat.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...