Articolul precedentUn vis revelator
  Articolul următorAverse de ploaie în locuri uscate

  Încăpățânare bună

  Heinz Fischer – preşedinte al Austriei

  Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta cu toată stăruinţa și rugăciune pentru toţi sfinţii. (Efeseni 6:18)

  Este un lucru bun şi de dorit ca, în viaţă, să ai ţinte înalte. Este bine să ai în minte destinaţia la care vrei să ajungi şi etapele prin care poţi ajunge acolo. Îţi este de folos să îţi canalizezi energiile pentru realizarea scopurilor propuse, dar toate acestea să le îmbraci în stratul protector numit „perseverenţă”, care te va apăra de scăpări, scurtcircuitări, alunecări de la visul înalt pentru care ai fost creat.

  Prin definiţie, încăpăţânarea este o blocare voită într-o atitudine finalmente nocivă. Când vezi câtă energie se consumă în blocaje de tot felul, te întrebi dacă nu există vreo posibilitate ca toate aceste forţe să lucreze pentru înfăptuirea unui deziderat înălţător. Lucrul acesta nu e imposibil. Trebuie doar ca încăpăţânarea să fie folosită într-o direcţie constructivă şi devine perseverenţă.

  Perseverenţa l-a condus pe Heinz Fischer pe cea mai înaltă poziţie politică şi socială din statul austriac. Născut la 9 octombrie 1938, acesta a studiat dreptul şi ştiinţele politice la Viena şi s-a înscris în Partidul Social Democrat. În 1971, a fost ales membru al Consiliului Naţional din Parlamentul Austriei. În 1978, era lector universitar şi preda ştiinţele politice la Universitatea din Innsbruck.

  În 2004, a devenit preşedinte al Austriei. S-a dedicat reducerii sărăciei şi rezolvării problemelor de coeziune socială, iar pe plan extern a dus o politică de pace şi integrare europeană. În 2010, Fischer a fost reales ca preşedinte pentru încă 6 ani, cu aproape 79% din voturi. Locuieşte de peste 40 de ani în-tr-un apartament din Viena. Este pasionat de alpinism şi face parte din Organizaţia Internaţională „Prietenii Naturii”.

  Adrian Istrate, Făgăraş (Braşov)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...