Încăpățânare bună

Heinz Fischer – preşedinte al Austriei

Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta cu toată stăruinţa și rugăciune pentru toţi sfinţii. (Efeseni 6:18)

Este un lucru bun şi de dorit ca, în viaţă, să ai ţinte înalte. Este bine să ai în minte destinaţia la care vrei să ajungi şi etapele prin care poţi ajunge acolo. Îţi este de folos să îţi canalizezi energiile pentru realizarea scopurilor propuse, dar toate acestea să le îmbraci în stratul protector numit „perseverenţă”, care te va apăra de scăpări, scurtcircuitări, alunecări de la visul înalt pentru care ai fost creat.

Prin definiţie, încăpăţânarea este o blocare voită într-o atitudine finalmente nocivă. Când vezi câtă energie se consumă în blocaje de tot felul, te întrebi dacă nu există vreo posibilitate ca toate aceste forţe să lucreze pentru înfăptuirea unui deziderat înălţător. Lucrul acesta nu e imposibil. Trebuie doar ca încăpăţânarea să fie folosită într-o direcţie constructivă şi devine perseverenţă.

Perseverenţa l-a condus pe Heinz Fischer pe cea mai înaltă poziţie politică şi socială din statul austriac. Născut la 9 octombrie 1938, acesta a studiat dreptul şi ştiinţele politice la Viena şi s-a înscris în Partidul Social Democrat. În 1971, a fost ales membru al Consiliului Naţional din Parlamentul Austriei. În 1978, era lector universitar şi preda ştiinţele politice la Universitatea din Innsbruck.

În 2004, a devenit preşedinte al Austriei. S-a dedicat reducerii sărăciei şi rezolvării problemelor de coeziune socială, iar pe plan extern a dus o politică de pace şi integrare europeană. În 2010, Fischer a fost reales ca preşedinte pentru încă 6 ani, cu aproape 79% din voturi. Locuieşte de peste 40 de ani în-tr-un apartament din Viena. Este pasionat de alpinism şi face parte din Organizaţia Internaţională „Prietenii Naturii”.

Adrian Istrate, Făgăraş (Braşov)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor