Biruința din pustiu

Fridtjof Nansen – explorator

A doua zi dimineaţă, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo. (Marcu 1:35)

Realizările nu sunt rodul întâmplării, norocului sau circumstanţelor favorizante, ci al oţelirii disciplinei şi perseverenţei, zilnic. Momentele de rugăciune şi reflecţie din pustiu, de găsire şi clădire a identităţii de sine sunt acelea car. Îţi vor da puterea de a realiza lucruri măreţe în lume.

Cum înţelegi motivaţia unui om de a îndura dificultăţi extreme, îngheţ, singurătate, foamete, riscul pierderii vieţii, depărtarea de confortul căminului şi de familie pentru a ajunge într-un loc pustiu?

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Copilăria lui Fridtjof Nansen a fost spartană, de disciplină. A crescut la marginea pădurii, mergea pe jos zeci de kilometri, îi plăceau expediţiile în păduri şi fiorduri, şi-a fortificat trupul prin alergări şi post. A devenit campion la schi şi patinaj pe gheaţă.

Expediţia „Traversăm Groenlandei pe schiuri” a fost considerată o nebunie, dat fiind munţii săi de gheaţă şi puternicele furtuni de zăpadă. Dar Nansen a reuşit. Visul său era atingerea Polului Nord, pentru care a construit vasul Fram, special pentru a nu fi sfărâmat de gheţuri. Momentele tragice de nesiguranţă şi condiţiile extreme i-au probat la maximum răbdarea şi speranţa, dar i-au demonstrat şi curajul şi determinarea de a merge înainte. Expediţia a fost un succes total.

Nansen a spus: „Primul mare lucru în viaţă este să te găseşti pe tine însuţi: pentru aceasta e nevoie de singurătate, de contemplaţie… Mântuirea nu va veni din centrele zgomotoase ale civilizaţiei. Ea va veni din locuri izolate.”

Mihai Bratu, ITA, Cernica

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Biruința din pustiu - 2016. Realizările nu sunt rodul întâmplării, norocului sau circumstanţelor favorizante, ci al oţelirii disciplinei şi perseverenţei, zilnic. Momentele de rugăciune şi reflecţie din pustiu, de găsire şi clădire a identităţii de sine sunt acelea car. Îţi vor da puterea de a realiza lucruri măreţe în lume. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.