Am un vis

Martin Luther King Jr. – laureat cu Nobel pentru Pace

Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, fi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului! (Deuteronomul 28;13)

Pe drumul succesului, e important să înveți să privești dincolo de „copertele” unui om. Să nu-l judeci, ci să-i apreciezi calitățile. La fel ca Martin Luther King Jr., pentru a face o diferență în societatea în care trăiești, trebuie să știi pentru ce lupți. Însă toate acestea sunt în zadar dacă nu lupți cu Dumnezeu alături.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Pastor baptist nord-american, Martin Luther King Jr. a fost cunoscut ca un luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare, a organizat şi a condus marşuri în favoarea dreptului la vot pentru toată lumea, a desegregării rasiale şi a drepturilor civice. De asemenea, a depus mari eforturi în lupta împotriva sărăciei.

În timpul unui marş pentru libertate, a rostit unul dintre cele mai celebre discursuri din istorie: I have a dream (Am un vis). El a spus în ocazia respectivă: „Am visat că cei patru copii ai mei vor trăi într-o zi în mijlocul unei naţiuni în care nu vor mai fi judecaţi după culoarea pielii, ci după calităţile lor.”

Eşti tentat, în multe cazuri, să judeci o carte după copertă. Sau pe oameni după exterior. În 1 Samuel 16:7 este scris că „Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă”.

Vasile Borz, Luduş (Mureş)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Am un vis - 2016. Pe drumul succesului, e important să înveți să privești dincolo de „copertele” unui om. Să nu-l judeci, ci să-i apreciezi calitățile. La fel ca Martin Luther King Jr., pentru a face o diferență în societatea în care trăiești, trebuie să știi pentru ce lupți. Însă toate acestea sunt în zadar dacă nu lupți cu Dumnezeu alături. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.