Am un vis

Martin Luther King Jr. – laureat cu Nobel pentru Pace

Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, fi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului! (Deuteronomul 28;13)

Pe drumul succesului, e important să înveți să privești dincolo de „copertele” unui om. Să nu-l judeci, ci să-i apreciezi calitățile. La fel ca Martin Luther King Jr., pentru a face o diferență în societatea în care trăiești, trebuie să știi pentru ce lupți. Însă toate acestea sunt în zadar dacă nu lupți cu Dumnezeu alături.

Pastor baptist nord-american, Martin Luther King Jr. a fost cunoscut ca un luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare, a organizat şi a condus marşuri în favoarea dreptului la vot pentru toată lumea, a desegregării rasiale şi a drepturilor civice. De asemenea, a depus mari eforturi în lupta împotriva sărăciei.

În timpul unui marş pentru libertate, a rostit unul dintre cele mai celebre discursuri din istorie: I have a dream (Am un vis). El a spus în ocazia respectivă: „Am visat că cei patru copii ai mei vor trăi într-o zi în mijlocul unei naţiuni în care nu vor mai fi judecaţi după culoarea pielii, ci după calităţile lor.”

Eşti tentat, în multe cazuri, să judeci o carte după copertă. Sau pe oameni după exterior. În 1 Samuel 16:7 este scris că „Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă”.

Vasile Borz, Luduş (Mureş)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video