Cenușăreasa virtuților

  Papa Ioan Paul I – Papa „cel smerit”

  Căci oricine se înalţă va fi smerit şi cine se smereşte va fi înălţat. (Luca 14:11)

  Citindu-i biografia, eşti tentat să-ţi concentrezi atenţia asupra morţii sale misterioase sau să te întrebi ce fel de reforme ar fi adus lumii un pontificat mai lung al său. Astfel, există riscul să pierzi cea mai importantă lecţie: cea a umilinţei care, deşi subestimată, dispreţuită sau, în cazul de faţă, chiar pedepsită, rezistă în memoria celorlalţi şi rodeşte.

  Dacă ţi s-ar oferi 33 de zile pentru a influenţa lumea, ce ai alege să faci?

  Albino Luciani s-a născut la 17 octombrie 1912 în provincia Belluno din nordul Italiei. În 1978, a fost ales papă, luându-şi numele de Ioan Paul I. Datorită faptului că era o persoană blândă, modestă, prietenoasă şi cu simţul umorului, a fost supranumit „Papa cel zâmbitor” şi „cel umil”. Iată cum a descris el ziua care i-a marcat viaţa: „Ieri dimineaţă, am fost în Capela Sixtină să votez liniştit. Niciodată nu mi-aş fi putut imagina ce avea să se întâmple. Imediat ce a început pericolul pentru mine, doi colegi care erau aproape mi-au şoptit vorbe de încurajare. Unul mi-a spus: «Curaj! Dacă Dumnezeu Îţi dă o povară, Îţi dă şi puterea de a o purta», iar celălalt mi-a şoptit: «Nu-ţi fie frică. Întreaga lume se roagă pentru noul papă.» Aşa că, atunci când a sosit momentul, am acceptat…”

  Din nefericire, pontificatul său avea să se încheie după doar 33 de zile, la scurt timp după ce declarase că Biserica Catolică ar trebui să urmeze exemplul de smerenie al lui Isus. În dimineaţa zilei de 28 septembrie 1978, a fost găsit fără viaţă în patul său, în urma unui presupus infarct miocardic.

  Medana Croitoru, Târgu Mureş

  Cenușăreasa virtuților - 2016. Citindu-i biografia, eşti tentat să-ţi concentrezi atenţia asupra morţii sale misterioase sau să te întrebi ce fel de reforme ar fi adus lumii un pontificat mai lung al său. Astfel, există riscul să pierzi cea mai importantă lecţie: cea a umilinţei care, deşi subestimată, dispreţuită sau, în cazul de faţă, chiar pedepsită, rezistă în memoria celorlalţi şi rodeşte.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...