Articolul precedentCărțile din cer
  Articolul următorPredicând în locuri imposibile

  Succesul pe procente

  Thomas Alva Edison – inventator

  Cine lucrează cu o mână leneşă sărăceşte, dar mâna celor harnici îmbogăţeşte. (Proverbele 10:4)

  Poate că ai avut parte de insuccese în viaţă sau poate că lucrurile ţi-au fost oferite pe tavă. Un lucru este cert: ceea ce vei primi în viitor va depinde într-o măsură semnificativă de hărnicia ta. Foarte puţini au şansa să fie la locul şi în momentul potrivite şi astfel să aibă succes, în schimb, hărnicia şi înţelepciunea dată de sus vor conduce mereu la succes. A, încă ceva: succesul este relativ…

  Societatea modernă şi mercantilismul consumerist ne-au învăţat că merităm să fim slujiţi. Reclamele, afişele ne sugerează că avem multe merite şi ni se cuvine să fim răsfăţaţi, iar electrocasnicele, maşinile, gadgeturile şi uneltele au rolul de a ne uşura viaţa şi munca. Acest fel de a vedea viaţa transformă serios noile generaţii în oameni care aşteaptă ca para mălăiaţă să cadă.

  Thomas Edison nu are nevoie de o introducere lungă. E imposibil să absolvi şcoala generală fără să auzi numele lui.

  Spre deosebire de alte zile din devotional, când data este marcată de naşterea unui om important, azi aş dori să vă îndrept atenţia spre o zi care marchează sfârşitul unei vieţi. Edison moare pe 18 octombrie 1931, după 84 de ani de viaţă şi mii de invenţii printre care becul, fonograful, camera de filmat, distribuţia de curent electric, microfonul pe bază de carbon etc. şi multe alte îmbunătăţiri aduse unor aparate sau soluţii existente.

  Deşi nu a fost capabil să convieţuiască bine cu soţia, prietenii sau colegii de muncă, Edison a avut o filosofie de viaţă excepţională: Geniul este 1% inspiraţie şi 99% transpiraţie.

  Zsolt Adorján Barabás, Târgu Secuiesc

  Succesul pe procente - 2016. Foarte puţini au şansa să fie la locul şi în momentul potrivite şi astfel să aibă succes, în schimb, hărnicia şi înţelepciunea dată de sus vor conduce mereu la succes. A, încă ceva: succesul este relativ...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...