În rând cu toată lumea

J. R. R. Tolkien – scriitor

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu cea bună, plăcută şi desăvârşită. (Romani 12:2)

Oamenii au dorit dintotdeauna să se compare cu altcineva şi să semene cu persoane cu puteri supranaturale. De aceea ispititorul a creat mereu scenarii care să placă imaginaţiei omului, doar pentru ca acesta să piardă din vedere lumea reală şi realitatea lumii pentru care ne-a creat Dumnezeu. Domnul ne cheamă să ne aţintim privirea spre ceea ce ne-a pregătit El.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Uneori, din obişnuinţă sau din dorinţa de a ne încadra în anumite tipare sociale, folosim expresii pe care le gândim mai puţin. De exemplu, expresia „ca lumea”. Chiar dacă o folosim într-un sens pozitiv, vizând o anumită calitate, din punct de vedere creştin şi biblic este o expresie cât se poate de negativă.

La data de 20 octombrie 1916, J. R. R. Tolkien a publicat cel de-al treilea volum al romanului Stăpânul inelelor, intitulat „întoarcerea Regelui”. Un lucru impresionant este că această carte este una din topul celor mai citite cărţi din lume, poziţionându-se pe locul al patrulea în lista celor mai citite zece cărţi din toate timpurile. Chiar dacă este vorba despre nişte închipuiri şi are o perspectivă diferită de realitatea în care trăieşte omul de astăzi, s-au realizat foarte multe accesorii şi chiar o ecranizare cinematografică pe baza acestor volume.

Multe persoane consideră ficţiunea lui Tolkien mai de dorit decât ceea ce ne oferă Dumnezeu, chiar şi atunci când oferta lui Dumnezeu nu este ceea ce trăim astăzi pe pământ.

Edmond Lucaciu, Braşov

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

În rând cu toată lumea - 2016. Oamenii au dorit dintotdeauna să se compare cu altcineva şi să semene cu persoane cu puteri supranaturale. De aceea ispititorul a creat mereu scenarii care să placă imaginaţiei omului, doar pentru ca acesta să piardă din vedere lumea reală şi realitatea lumii pentru care ne-a creat Dumnezeu. Domnul ne cheamă să ne aţintim privirea spre ceea ce ne-a pregătit El. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.