În drum spre succes

  Lavinia Milosovici – multiplă campioană la gimnastică

  Căci cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică. (Proverbele 24:16 p.p.)

  Şi în viaţa noastră se regăsesc momente asemănătoare cu experienţa lui Milo. Diferenţa o poţi face chiar tu. De tine depinde dacă laşi eşecul să te doboare sau dacă înveţi să te ridici deasupra nereuşitelor. Nu uita că ai un mare Ajutor. Dumnezeu nu te va lăsa niciodată singur. Nu există eşec adevărat decât atunci când renunţi la luptă. Există totuşi căderi temporare care pot fi considerate provocări sau ocazii de avânt pentru o nouă reuşită alături de Hristos.

  Probabil că ai auzit şi tu de marea gimnastă româncă Lavinia Milosovici, sau Milo, cum este cunoscută în lumea sportului. Performanţa care a făcut-o celebră este nota 10 de la sol, obţinută la Jocurile Olimpice de la Barcelona, în 1992.

  Părea că nu există cuvântul „eşec” în vocabularul acestei gimnaste. Totuşi lucrurile nu au stat chiar aşa. Antrenorul ei a povestit momentele trăite în competiţia de la Barcelona. După rezultatele foarte bune obţinute la primele probe, a urmat un moment de cumpănă pentru micuţa Milo. La proba de la bârnă a ratat o săritură. Cu toate acestea, a urcat înapoi pe bârnă şi a continuat exerciţiul. Mai mult decât atât, la următoarea probă, cea de la sol, a reuşit să atingă cea mai mare performanţă din cariera ei. Nota 10! Nici ei nu-i venea să creadă!

  Milo nu a lăsat ca acea singură greşeală să o înfrângă, ci a mers mai departe cu mai multă determinare.

  Naomi-Eveline Butuc, Curtea de Argeş

  În drum spre succes - 2016. Dumnezeu nu te va lăsa niciodată singur. Nu există eşec adevărat decât atunci când renunţi la luptă. Există totuşi căderi temporare care pot fi considerate provocări sau ocazii de avânt pentru o nouă reuşită alături de Hristos.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...