Teoria fără trăire

Franz Liszt – compozitor, pianist

De aceea daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa. (2 Petru 1:5)

Noi, ca mesageri ai speranţei în Cel care va să vină, cu cât mai mult ar trebui să ne gândim şi să cercetăm dacă viaţa noastră este într-adevăr modelată de principiile în care credem pentru ca prin orice vorbă sau faptă sau cânt să dovedim că suntem fiii şi fiicele Celui Atotputernic?

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Se spune adeseori: „Una zici, alta faci.” Sau: „Teoria ca teoria, dar practica ne omoară.” E ciudat că acceptăm unele idei despre viaţă şi succes, şi totuşi nu le punem în aplicare. Transpunerea unor principii în viaţa cotidiană necesită ieşirea din cadrul obişnuit pe care credem că îl controlăm.

Franz Liszt, născut în data de 22 octombrie 1811, a fost un mare muzician. Era mereu nemulţumit de nivelul său de cultură, deşi contemporanii îl considerau una dintre minţile cele mai luminate ale Europei. Se spune despre el că muncea serios, activitatea bogată şi neostenită desfăşurată de-a lungul vieţii stârnind uimirea biografilor săi. Această capacitate de muncă aproape fără limită i-a adus rezultate minunate. La un concert, ascultătorii au mărturisit despre Liszt: „Puternic artist, mare în lucruri mari, întotdeauna sublim în lucrurile mărunte.”

Artistul a scris câteva cuvinte demne de luat aminte: „Mesagerul frumosului în artă nu trebuie să o reprezinte doar prin puterea inteligenţei sau a fanteziei creatoare şi a inspiraţiei, ci şi prin propria viaţă; să-şi pună în concordanţă cântul şi vorba cu gândirea şi fapta.”

Iulia Toma, Cluj-Napoca

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Teoria fără trăire - 2016. Noi, ca mesageri ai speranţei în Cel care va să vină, cu cât mai mult ar trebui să ne gândim şi să cercetăm dacă viaţa noastră este într-adevăr modelată de principiile în care credem pentru ca prin orice vorbă sau faptă sau cânt să dovedim că suntem fiii şi fiicele Celui Atotputernic? pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.