Schimbarea

Pierre Larousse – editor francez

Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toţi, dar toţi vom fi schimbaţi într-o clipă, într-o clipeală din ochi, la cea din urmă trâmbiţă. Trâmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii şi noi vom fi schimbaţi. (1 Corinteni 15:51,52)

Când se întâmplă să fii nemulţumit de anumite aspecte din viaţa ta, fă schimbarea pe care o doreşti. O schimbare în gândire, un alt mod de a vedea lucrurile poate să îi ajute şi pe cei din jur. Schimbarea trebuie însă să înceapă în viaţa mea. Dumnezeu vrea să ne schimbe pe fiecare. Trebuie doar să fim dispuşi să acceptăm schimbarea.

Cu toţii facem schimbări în viaţă, fie că e vorba despre ţinută, şcoală sau oraşul în care locuim. Schimbările au la bază diferite motivaţii şi, indiferent de motivaţia schimbării, aceasta poate să îi influenţeze pe cei din jur.

Pierre Larousse a fost gramatician, pedagog, lexicograf şi editor francez. La 16 ani, a primit o bursă la şcoala de învăţători din Versailles. După patru ani, a revenit în oraşul natal şi a fost angajat ca învăţător. Dezamăgit de metodele rigide şi arhaice de predare, în 1840 s-a mutat la Paris ca să-şi perfecţioneze cunoştinţele. În 1849, a publicat un manual de limba franceză pentru copii.

În 1851, Larousse a întâlnit-o pe Augustine Boyer şi împreună au fondat Librăria Larousse et Boyer. Au publicat cărţi pentru copii şi manuale pentru profesori, subliniind importanţa dezvoltării creativităţii şi independenţei copiilor. În 1856, au publicat Noul dicţionar al limbii franceze, primul pas spre un proiect grandios – Marele Dicţionar Universal al secolului al XIX-lea. Toate aceste acţiuni au fost determinate de dorinţa de schimbare a metodelor de predare pe care Pierre Larousse le considera rigide şi arhaice. El a văzut care era problema şi a început să facă o schimbare.

Grigore Daniel Rişco, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video