Articolul precedentRugăciunea unei tinere
  Articolul următorÎncheierea timpului de probă

  Să fie pace

  Încheierea Războiului de Treizeci de Ani

  Însuşi Domnul păcii să vă dea totdeauna pacea în orice feh Domnul să fie cu voi, cu toţi! (2 Tesaloniceni 3:16)

  Pacea este o stare de bună înţelegere, de linişte şi armonie. Războiul nu aduce nimic bun, în schimb pacea, mai ales cea de la Dumnezeu, ne aduce fericire. Nu contează cauzele lipsei de bună înţelegere. Contează ca, de acum înainte, să îţi doreşti pacea şi împăcarea chiar dacă trebuie să sacrifici. Dumnezeu şi-a dăruit Fiul pentru tine, pentru a se împăca cu tine, iar tu eşti dator să trăieşti în armonie cu El şi lumea.

  Nimănui, sau cel puţin celor care au o gândire raţională, nu-i place cearta, războiul sau momentele tensionate. Tuturor le plac momentele frumoase, cu bună înţelegere sau, mai bine spus, momentele de pace.

  Războiul de Treizeci de Ani a durat din 1618 până în 1648 şi a fost purtat sub pretext religios. Cauza principală a fost lupta pentru hegemonie în Europa, în special ambiţia Franţei de a se impune pe plan european în detrimentul Imperiului Romano-German şi a puterii Habsburgilor. Europa a fost devastată de jafuri, crime, violuri şi epidemii. Dorinţa de pace a devenit şi mai puternică pe măsură ce s-a înţeles că din acest război nimeni nu putea ieşi învingător. Începând cu anul 1643, peste 150 de delegaţi s-au îndreptat către două oraşe, catolicii adunându-se la Miinster, iar protestanţii la Osnabriick. După aproape 5 ani de tratative, timp în care războiul a continuat, s-a ajuns la un acord: Tratatul de pace din Westfalia.

  Vestea despre încheierea tratatului de pace a fost sărbătorită pretutindeni. Ceea ce începuse cu o scânteie nefastă s-a sfârşit cu focuri de artificii, care au luminat cerul multor oraşe. S-au tras salve de tun şi clopotele bisericilor, iar oamenii au cântat pe străzi.

  Carmen Buta, Cluj-Napoca

  Să fie pace - 2016. Războiul nu aduce nimic bun, în schimb pacea, mai ales cea de la Dumnezeu, ne aduce fericire. Dumnezeu şi-a dăruit Fiul pentru tine, pentru a se împăca cu tine, iar tu eşti dator să trăieşti în armonie cu El şi lumea.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...