Articolul precedentSatana a căzut ca un fulger
  Articolul următorMama

  Fii diferit!

  Pablo Picasso – promotor al cubismului

  Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare şi mulţi sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei ce o află. (Matei 7:13,14)

  Dacă toată lumea merge pe calea largă, tu mergi pe calea strâmtă. Fii diferit! Dumnezeu te-a creat o fiinţă specială şi unică. Roagă-L să te ajute să descoperi ceea ce poţi să oferi original lumii.

  În clasa întâi, primul test la care învăţătoarea îi supune pe copii este acela de a desena ceva din imaginaţia lor. Toţi copiii desenează o casă cu două ferestre şi o uşă în mijloc, dar în cazul micuţei Miriam lucrurile nu au stat la fel. Ea a desenat un cal. Când învăţătoarea a întrebat-o de ce a desenat un cal, micuţa i-a răspuns: „Asta mi-a venit în minte şi am vrut să fie ceva diferit.”

  Ca şi alţi artişti de succes, Pablo Picasso a fost încurajat de părinţii lui să se dedice domeniului artei. Tatăl său. Jose Ruis Blasco, a fost instructor de desen la Escuela des Bellas Artes şi pictor de păsări. Blasco a început să-i predea fiului său lecţii de desen încă din copilărie, iar acesta a avut ca subiect predilect coridele.

  La vârsta de 11 ani, micul Pablo a pictat o serie de 15 portrete. Datorită talentului său, încă înainte de vârsta de 15 ani, a fost admis la Academia de Arte, la o clasă de nivel superior, cu specializare în arta clasică. A participat însă foarte rar la cursuri. Încă de pe atunci, Pablo Picasso a început să manifeste nevoia de a fi pictor independent. După mulţi ani, el a promovat cubismul, un curent nou pentru lumea artistică, chiar revoluţionar.

  Ingrid Bob, LTA, Cluj-Napoca

  Fii diferit! - 2016. Dacă toată lumea merge pe calea largă, tu mergi pe calea strâmtă. Fii diferit! Dumnezeu te-a creat o fiinţă specială şi unică. Roagă-L să te ajute să descoperi ceea ce poţi să oferi original lumii.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.