Nu te da bătut!

Theodore Roosevelt – al 26-lea preşedinte al SUA

Pentru că zici: „Domnul este locul meu de adăpost” și faci din Cel Preaînalt turnul tău de scăpare… (Psalmii 91:9)

Acest om mare, această personalitate istorică cu un rol important în deciderea traseului unei ţări întregi, deşi avea putere şi resurse pentru a realiza orice, avea şi dureri pe măsură. Poate că noi nu am înfăptuit nimic măreţ, şi totuşi suferim. Să nu uităm să privim spre cer; acolo vom găsi mereu un adăpost şi un refugiu pentru sufletul nostru.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Fiecare dintre noi, oricât de mare şi puternic este, trece prin momente grele, momente care îl afectează fizic sau sufleteşte şi, oricât am încerca le depăşim, avem impresia câ ne afundăm şi mai adânc. Totul pare fără scăpare.

Theodore Roosevelt s-a născut în New York la 27 octombrie 1858, iar la vârsta de 42 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte al Statelor Unite până la data aceea. De profesie istoric, Roosevelt a fost şi avocat, naturalist şi explorator al Bazinului Amazonului. Cele 35 de cărţi pe care le-a scris includ teme precum: viaţa în aer liber, istoria naturală, frontiera Americii, istorie politică, istorie navală şi o autobiografie.

De asemenea, Roosevelt a fost soţ şi tată, pe scurt, un om de excepţie cu realizări în numeroase domenii. Aceasta nu l-a scutit însă de greutăţile vieţii. Preşedintele era astmatic, şi-a pierdut mama şi soţia în aceeaşi zi, iar în timpul unui discurs din Milwaukee, Wisconsin (1912), a vorbit timp de 90 de minute având un glonţ în piept. În ciuda tuturor provocărilor şi a tragediilor prin care a trecut, a fost mereu energic, în ciuda bolii, antrenându-şi corpul prin ridicarea greutăţilor, trecând mereu cu fruntea sus şi privind înainte.

Mihai Dănuţ Dobrean, Cluj-Napoca

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Nu te da bătut! - 2016. Acest om mare, această personalitate istorică cu un rol important în deciderea traseului unei ţări întregi, deşi avea putere şi resurse pentru a realiza orice, avea şi dureri pe măsură. Poate că noi nu am înfăptuit nimic măreţ, şi totuşi suferim. Să nu uităm să privim spre cer; acolo vom găsi mereu un adăpost şi un refugiu pentru sufletul nostru. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.