„Libertatea luminând lumea”

Preşedintele G. Cleveland inaugurează Statuia Libertăţii

Hristos ne-a izbăvit ca să fim slobozi. (Galateni 4:31 u.p.)

Aşa cum Franţa a dăruit Statelor Unite acest monument impunător ca simbol al libertăţii, Dumnezeu L-a dăruit pe Hristos ca tu să fii liber. El a venit în lume, a murit şi a înviat, rupând lanţurile morţii. Doar prin El poţi fi eliberat de robia păcatului. Dumnezeu vrea să fii o lumină în lume. Primeşte-L azi pe Isus în inimă!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

În anul 1886, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la câştigarea independenţei, Statele Unite ale Americii au primit un cadou uriaş din partea Franţei: Statuia Libertăţii. Aceasta e un simbol al libertăţii care luminează toată lumea.

Statuia Libertăţii este situată în portul oraşului New York, în primii ani funcţionând ca far. Are o greutate de 225 de tone şi o înălţime de 93 de metri cu tot cu soclu. Este întruchiparea libertăţii care stă cu un picior pe lanţul rupt al sclaviei. În mâna dreaptă are o făclie cu flacără aurită, iar în mâna stângă are o placă pe care este inscripţionată ziua în care a fost declarată independenţa Statelor Unite ale Americii: 4 iulie 1776. Pe cap are o coroană împodobită cu şapte fascicole de lumină şi 25 de ferestre.

Monumentul are un înveliş de cupru ce acoperă un schelet de fier, datorită căruia rezistă cu uşurinţă furtunilor mari. Învelişul de cupru al statuii a fost proiectat de Frederic Auguste Bartholdi, iar scheletul metalic de inginerul Gustave Eiffel, faimosul arhitect, inginer structural şi constructor al Turnului Eiffel. Piatra din care este făcut soclul provine dintr-un sat din Franţa şi a fost aleasă pentru că este puţin corozivă la apa sărată.

Ludea Rutca Muntean, Cluj-Napoca

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

„Libertatea luminând lumea” - 2016. Aşa cum Franţa a dăruit Statelor Unite acest monument impunător ca simbol al libertăţii, Dumnezeu L-a dăruit pe Hristos ca tu să fii liber. El a venit în lume, a murit şi a înviat, rupând lanţurile morţii. Doar prin El poţi fi eliberat de robia păcatului. Dumnezeu vrea să fii o lumină în lume. Primeşte-L azi pe Isus în inimă! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.