Un ajutor pentru cei în nevoi

Regina Maria a României

Îndeamnă-i să facă bine, să fie bogaţi în fapte bune, să fie darnici, gata să simtă împreună cu alţii. (1 Timotei 6:18)

Indiferent de vârstă şi statut social, şi noi le putem face bine altora. Avem foarte multe modele, printre care şi cel mai important: Isus Hristos. Aşa cum Isus le făcea bine tuturor celor pe care îi întâlnea, precum regina Maria îşi oferea ajutorul în acţiuni de caritate, tot aşa şi noi putem să îi ajutăm pe cei în nevoie.

De mici copii tindem să credem că a fi rege/regină înseamnă a fi bogat, a avea putere asupra celorlalţi ş.a.m.d. Dar acest rol presupune mult mai mult, deoarece o persoană în această poziţie devine un model pentru popor.

Născută în ziua de 29 octombrie, regina Maria a fost un exemplu prin caracterul ei, mereu dornică să ajute, să se implice şi să devină o mamă a celor în nevoie.

Regina-mamă, regina-soldat sau regina-infirmieră, cum a fost numită uneori Maria, regina României în perioada 1914-1927, a fost un adevărat şi brav model al regalităţii şi al nobleţei, în ciuda faptului că munca sa a fost recunoscută şi apreciată cu adevărat doar rareori. Am putea enumera o mulţime de motive pentru care regina Maria a schimbat istoria ţării noastre. În timpul Primului Război Mondial, regina Maria a fost implicată atât direct, cât şi indirect în numeroase acţiuni de caritate şi binefacere. Regina îşi încuraja propriii copii să participe la munca de „voluntariat” pe timpul războiului. În cele din urmă, regina a ajuns să fie numită „mamă” fiindcă tot mai mulţi soldaţi îşi pierduseră rudele (chiar şi mamele) în timpul războiului.

Aniela Ivaşko, Moisei (Maramureş)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor