Articolul precedentBotezul
  Articolul următorIsus nu-Și uită biserica

  Un ajutor pentru cei în nevoi

  Regina Maria a României

  Îndeamnă-i să facă bine, să fie bogaţi în fapte bune, să fie darnici, gata să simtă împreună cu alţii. (1 Timotei 6:18)

  Indiferent de vârstă şi statut social, şi noi le putem face bine altora. Avem foarte multe modele, printre care şi cel mai important: Isus Hristos. Aşa cum Isus le făcea bine tuturor celor pe care îi întâlnea, precum regina Maria îşi oferea ajutorul în acţiuni de caritate, tot aşa şi noi putem să îi ajutăm pe cei în nevoie.

  De mici copii tindem să credem că a fi rege/regină înseamnă a fi bogat, a avea putere asupra celorlalţi ş.a.m.d. Dar acest rol presupune mult mai mult, deoarece o persoană în această poziţie devine un model pentru popor.

  Născută în ziua de 29 octombrie, regina Maria a fost un exemplu prin caracterul ei, mereu dornică să ajute, să se implice şi să devină o mamă a celor în nevoie.

  Regina-mamă, regina-soldat sau regina-infirmieră, cum a fost numită uneori Maria, regina României în perioada 1914-1927, a fost un adevărat şi brav model al regalităţii şi al nobleţei, în ciuda faptului că munca sa a fost recunoscută şi apreciată cu adevărat doar rareori. Am putea enumera o mulţime de motive pentru care regina Maria a schimbat istoria ţării noastre. În timpul Primului Război Mondial, regina Maria a fost implicată atât direct, cât şi indirect în numeroase acţiuni de caritate şi binefacere. Regina îşi încuraja propriii copii să participe la munca de „voluntariat” pe timpul războiului. În cele din urmă, regina a ajuns să fie numită „mamă” fiindcă tot mai mulţi soldaţi îşi pierduseră rudele (chiar şi mamele) în timpul războiului.

  Aniela Ivaşko, Moisei (Maramureş)

  Un ajutor pentru cei în nevoi - 2016. Indiferent de vârstă şi statut social, şi noi le putem face bine altora. Avem foarte multe modele, printre care şi cel mai important: Isus Hristos. Aşa cum Isus le făcea bine tuturor celor pe care îi întâlnea, precum regina Maria îşi oferea ajutorul în acţiuni de caritate, tot aşa şi noi putem să îi ajutăm pe cei în nevoie.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...