Articolul precedentSperanţă nouă
  Articolul următorPerseverenţa dă rezultate

  Bomba țarului

  Moft sau necesitate

  Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu, şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos. (2 Corinteni 10:5)

  Este uimitor ce poate crea mintea umană! Deşi putem dobândi informaţii extraordinare şi face lucruri spectaculoase, toate acestea nu au niciun folos dacă sunt făcute pentru a ne face rău nouă sau celor din jur. Putem să fim genii şi lumea să ne aclame, însă toate acestea nu au nicio valoare dacă nu sunt realizate spre slava lui Dumnezeu. Tu ce vei face cu capacităţile minţii tale?

  Cursa dintre Statele Unite şi Uniunea Sovietică pentru supremaţie pe plan militar a atins cote inimaginabile în trecut, la un moment dat, arsenalul lor nuclear fiind suficient pentru a distruge total o planetă de o sută de ori mai mare decât Terra. Sovieticii au obţinut supremaţia, lansând, în urmă cu aproape 50 de ani, faimoasa „bombă a ţarului”. În dimineaţa zilei de 30 octombrie 1961, o aeronavă purtând în pântecul ei uriaşa bombă de 27 de tone s-a ridicat în aer, zburând către arhipelagul Novaia Zemlia. Bomba a fost lansată de la o înălţime de 10 500 de metri şi, frânată de paraşută, a detonat la altitudinea de 4 000 de metri, când avionul se afla deja la o distanţă de 45 de kilometri.

  Efectul a fost spectaculos: mingea de foc produsă a avut un diametru de circa 7 kilometri, iar lumina exploziei a putut fi văzută şi de la 270 de kilometri distanţă. La sute de kilometri distanţă, în tundră, casele de lemn au fost spulberate, iar cele de piatră sau cărămidă au rămas fără acoperişuri. Unda de şoc a fost resimţită şi în Finlanda, unde s-au spart geamurile multor case. S-a estimat că, dacă ar fi existat oameni la mai puţin de 100 de kilometri de epicentru, ar fi fost pur şi simplu mistuiţi.

  Adriana Zadoroşnic, Craiova

  Bomba țarului - 2016. Este uimitor ce poate crea mintea umană! Deşi putem dobândi informaţii extraordinare şi face lucruri spectaculoase, toate acestea nu au niciun folos dacă sunt făcute pentru a ne face rău nouă sau celor din jur. Putem să fim genii şi lumea să ne aclame, însă toate acestea nu au nicio valoare dacă nu sunt realizate spre slava lui Dumnezeu. Tu ce vei face cu capacităţile minţii tale?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...