Articolul precedentIspășire desăvârșită
  Articolul următorRugaţi-vă neîncetat

  Doar prin har

  Martin Luther şi indulgenţele

  Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. (Efeseni 2:8,9)

  „Dacă toată lumea ar fi într-o parte luptând împotriva mea şi eu aş fi în cealaltă parte împreună cu Dumnezeu, atunci Dumnezeu şi cu mine formăm majoritatea.” (Martin Luther)

  La 31 octombrie 1517, de Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor, din dragoste pentru adevărul biblic şi din dorinţa de a-l aduce la lumina zilei, Luther a afişat pe uşa bisericii din Wittenberg 95 de teze împotriva practicii indulgenţelor. Tezele provocau la discuţie, dar nimeni nu a îndrăznit să primească provocarea. Ceea ce Luther intenţiona să fie doar o dezbatere publică locală a devenit o declaraţie de război împotriva ereziei. Nimeni nu bănuia, nici chiar el, că în ziua aceea va pomi
  confruntarea dintre adevăr si minciună.

  În timp ce era preocupat de modul în care Dumnezeu îl salvează pe om, Luther s-a confruntat cu problema vânzării de indulgenţe, practică ce data din secolul al XII-lea, când creştinii bogaţi erau scutiţi de penitenţe pentru păcatele lor dacă acceptau să contribuie cu bani pentru susţinerea cruciadelor. Luther a hotărât că era timpul pentru o dezbatere academică pe marginea vânzării de indulgenţe. Gestul lui a fost considerat un act de sfidare, dar el a continuat să afirme că iertarea nu poate fi cumpărată cu bani, şi nici mântuirea.

  Tu ce părere ai? Crezi că îl poţi îmbuna pe Dumnezeu prin bani, daruri sau fapte bune? Aminteşte-ţi că mântuirea e un dar! Primeşte darul şi aşază-l la temelia vieţii tale, azi, mâine şi în fiecare zi c. Îţi va fi dăruită de sus!

  Otniel Sbîrnea, Alexandria

  Doar prin har - 2016. „Dacă toată lumea ar fi într-o parte luptând împotriva mea şi eu aş fi în cealaltă parte împreună cu Dumnezeu, atunci Dumnezeu şi cu mine formăm majoritatea.” (Martin Luther)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...