Articolul precedentIspășire desăvârșită
  Articolul următorRugaţi-vă neîncetat

  Doar prin har

  Martin Luther şi indulgenţele

  Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. (Efeseni 2:8,9)

  „Dacă toată lumea ar fi într-o parte luptând împotriva mea şi eu aş fi în cealaltă parte împreună cu Dumnezeu, atunci Dumnezeu şi cu mine formăm majoritatea.” (Martin Luther)

  La 31 octombrie 1517, de Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor, din dragoste pentru adevărul biblic şi din dorinţa de a-l aduce la lumina zilei, Luther a afişat pe uşa bisericii din Wittenberg 95 de teze împotriva practicii indulgenţelor. Tezele provocau la discuţie, dar nimeni nu a îndrăznit să primească provocarea. Ceea ce Luther intenţiona să fie doar o dezbatere publică locală a devenit o declaraţie de război împotriva ereziei. Nimeni nu bănuia, nici chiar el, că în ziua aceea va pomi
  confruntarea dintre adevăr si minciună.

  În timp ce era preocupat de modul în care Dumnezeu îl salvează pe om, Luther s-a confruntat cu problema vânzării de indulgenţe, practică ce data din secolul al XII-lea, când creştinii bogaţi erau scutiţi de penitenţe pentru păcatele lor dacă acceptau să contribuie cu bani pentru susţinerea cruciadelor. Luther a hotărât că era timpul pentru o dezbatere academică pe marginea vânzării de indulgenţe. Gestul lui a fost considerat un act de sfidare, dar el a continuat să afirme că iertarea nu poate fi cumpărată cu bani, şi nici mântuirea.

  Tu ce părere ai? Crezi că îl poţi îmbuna pe Dumnezeu prin bani, daruri sau fapte bune? Aminteşte-ţi că mântuirea e un dar! Primeşte darul şi aşază-l la temelia vieţii tale, azi, mâine şi în fiecare zi c. Îţi va fi dăruită de sus!

  Otniel Sbîrnea, Alexandria

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...