Fii curajos!

John F. Kennedy – preşedinte al SUA

În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea! (Ioan 16:33 u.p.)

Şi noi, la rândul nostru, trebuie să fim curajoşi. Viaţa ne poartă pe diferite căi, iar ca reprezentanţi ai lui Dumnezeu avem datoria de a fi puternici şi fermi în acţiunile noastre. Trebuie să avem curajul de a sta de partea adevărului, împotrivindu-ne influenţelor negative şi împărtăşind caracterul Domnului nostru.

Fiecare dintre noi are temerile sale. Poate că nu de puţine ori ai fost pus în situaţia de a-ţi schimba deciziile sau de a-ţi încălca principiile din cauza faptului că nu ai avut destul de mult curaj pentru a face faţă consecinţelor acţiunilor tale.

Pe data de 1 noiembrie 1960, viaţa lui John F. Kennedy se schimbă radical, acesta câştigând alegerile prezidenţiale din SUA. El a fost mereu un adept al adevărului, fapt pentru care a şi plătit un preţ prea mare. De ce? Doi ani mai târziu, Kennedy este asasinat pe motiv de trădare din cauza unui discurs susţinut în faţa publicului american, discurs de al cărui risc era conştient. Se pare că el a dezvăluit adevăratele răutăţi din spatele mass-mediei.

Acest asasinat a rămas în istoria modernă ca unul dintre cele mai crude, mai ales pentru faptul că John F. Kennedy era nevinovat. El a avut curajul de a risca într-o lume pătată de urmările păcatului.

Norbert Coman, Bistriţa

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video