O mare victorie

Complotul prafului de puşcă

Este o cinste pentru om să se ferească de certuri, dar orice nebun se lasă stăpânit de aprindere. (Proverbele 20:3)

Privind în urmă, ne dăm seama că violenţa nu a fost niciodată o soluţie bună pentru rezolvarea conflictelor. Rănile trecutului dau mărturie despre teribilele consecinţe ale acesteia. Poate că ţi s-a întâmplat ca supărările, necazurile sau mânia să te ia în stăpânire. Te îndemn ca, în astfel de momente, să te îndrepţi către Dumnezeu. Lasă-L pe El să rezolve orice neînţelegere!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

De multe ori, din cauza unei priviri mânioase, a unui cuvânt dezaprobator sau a unui gest nepotrivit, suntem gata să răspundem şi noi la fel. Considerăm adeseori că opiniile noastre sunt prea importante pentru a nu fi luate în seamă.

Catolicii din Anglia se simţeau frustraţi din cauza intoleranţei religioase arătată de protestanţi şi, în ciuda eforturilor lui James I de a mulţumi pe toată lumea, opiniile alimentau direcţii conflictuale. Unii dintre catolid au văzut în violenţă singura cale de a obţine tolerarea religiei lor.

Un grup restrâns de oameni a pus la cale un complot pentru a-i asasina pe rege şi parlamentari, aruncând în aer clădirea Parlamentului în ziua de 5 noiembrie 1605. Complotul a fost descoperit cu doar câteva ore înainte de punerea sa în practică. S-a descoperit că unul dintre conspiratori, Guy Fawkes, ascunsese 43 de butoaie cu praf de puşcă în pivniţele Parlamentului. El şi ceilalţi conspiratori au fost arestaţi, torturaţi şi executaţi. Ca urmare a complotului, atitudinea faţă de catolici s-a înăsprit. Complotul este comemorat şi astăzi în Anglia. În fiecare an, pe 5 noiembrie, se aprind ruguri uriaşe şi se lansează artificii.

Daniel Charchaci, Satu Mare

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

O mare victorie - 2016. Privind în urmă, ne dăm seama că violenţa nu a fost niciodată o soluţie bună pentru rezolvarea conflictelor. Rănile trecutului dau mărturie despre teribilele consecinţe ale acesteia. Poate că ţi s-a întâmplat ca supărările, necazurile sau mânia să te ia în stăpânire. Te îndemn ca, în astfel de momente, să te îndrepţi către Dumnezeu. Lasă-L pe El să rezolve orice neînţelegere! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.