Aducând vindecare

William Boog Leishman şi descoperirea vaccinului împotriva febrei tifoide

Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine fi slava Domnului răsare peste tine! (Isaia 60:1)

Probabil că mulţi dintre noi nu ştiam despre contribuţia lui Leishman în domeniul medical, dar el şi-a lăsat amprenta. La rândul tău, eşti creat să laşi o urmă în lumea aceasta. Dumnezeu doreşte ca printre prieteni, colegi şi în familie să fii un reprezentant al Său şi să aduci mângâiere şi bucurie. Lasă-L să te conducă în direcţia în care oamenii au cea mai mare nevoie de tine!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Cu siguranţă, fiecare dintre noi se bucură de avantajele medicinei moderne. Dacă ne simţim rău, putem merge repede la un doctor şi vom primi un aşa-zis leac miraculos care ne va ajuta să ne vindecăm. Însă bolile nu au fost dintotdeauna atât de uşor de vindecat. Au existat oameni care au căutat soluţii potrivite pentru diversele probleme medicale.

William Boog Leishman s-a născut în Glasgow, în data de 6 noiembrie 1865, şi a absolvit universitatea din acelaşi oraş. A fost un patolog scoţian şi ofiţer medical al Armatei Regale Britanice. El a făcut multe cercetări cu privire la febra tifoidă, o boală care a răpus un număr considerabil de oameni si care se manifestă şi astăzi în unele zone ale globului.

Leishman a reuşit să descopere cum acţionează boala aceasta, studiind influenţa ei asupra celulelor din corpul uman. El a reuşit să creeze un antidot care să o combată. De asemenea, şi-a adus aportul şi în descoperirea leacurilor pentru alte boli, cum ar fi cea produsă de căpuşa africană. Numele Leishman a fost gravat în istoria parazitologiei de către Sir Ronald Ross, medic bacteriolog cunoscut pentru contribuţia sa în cercetarea malariei.

Ralf Mattheas Sabo, Bistriţa

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Aducând vindecare - 2016. Probabil că mulţi dintre noi nu ştiam despre contribuţia lui Leishman în domeniul medical, dar el şi-a lăsat amprenta. La rândul tău, eşti creat să laşi o urmă în lumea aceasta. Dumnezeu doreşte ca printre prieteni, colegi şi în familie să fii un reprezentant al Său şi să aduci mângâiere şi bucurie. Lasă-L să te conducă în direcţia în care oamenii au cea mai mare nevoie de tine! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.