Înțelegându-L corect pe Dumnezeu

Marie Curie

Cerurile spun slava lui Dumnezeu fi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. (Psalmii 19:1)

Curiozitatea acestei personalităţi a constituit un pas important în istoria descoperirilor ştiinţifice. Totuşi, din cauza înţelegerii greşite despre Divinitate, Marie Curie a ajuns să nu mai creadă în Dumnezeu. Poate că şi tu ai o imagine greşită despre El. Ia-ţi timp să-L cunoşti! Petrece mai mult timp în prezenţa Sa şi descoperă-l caracterul. Priveşte cerul şi lasă-L să-ţi vorbească prin universul minunat creat de El.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Născută în Polonia şi stabilită apoi în Franţa, Marie Curie a fost dublu laureată a Premiului Nobel (în două domenii ştiinţifice diferite: fizică şi chimie). Viaţa ei nu a fost însă deloc uşoară, mama decedând când Marie avea doar 10 ani, eveniment care i-a schimbat concepţiile religioase. Greutăţile care au continuat să apară în viaţa ei au determinat-o să se refugieze în studiu şi să obţină rezultate foarte bune încă din primii ani de şcoală. Ulterior, dificultăţile materiale au fost un obstacol în continuarea studiilor. Marie a ajuns abia la vârsta de 24 de ani la Universitatea Sorbona din Paris, unde s-a acomodat foarte greu.

În ciuda greutăţilor, a reuşit să finalizeze studiile superioare magna cum laude, fiind licenţiată în fizică şi matematică. Mai târziu, în urma cercetărilor îndelungate realizate împreună cu soţul ei, a valorificat fenomene naturale, cu un mare impact în lumea ştiinţifică şi aplicabilitate în multe domenii. A descoperit radiul şi radioactivitatea, precum şi utilitatea substanţelor radioactive pentru tratarea cancerului.

Alice Claudia Dulă, Roşiori de Vede

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Înțelegându-L corect pe Dumnezeu - 2016. Curiozitatea acestei personalităţi a constituit un pas important în istoria descoperirilor ştiinţifice. Totuşi, din cauza înţelegerii greşite despre Divinitate, Marie Curie a ajuns să nu mai creadă în Dumnezeu. Poate că şi tu ai o imagine greşită despre El. Ia-ţi timp să-L cunoşti! Petrece mai mult timp în prezenţa Sa şi descoperă-l caracterul. Priveşte cerul şi lasă-L să-ţi vorbească prin universul minunat creat de El. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.