Geniu umil

Nicolae Paulescu – inventatorul insulinei

Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiţi și voi unii pe alţii. (Ioan 13:34)

Deşi a fost un medic de succes, cu contribuţii extraordinare, Paulescu nu a avut puterea de a-şi iubi toţi semenii. Poate că şi tu priveşti la realizările tale şi poţi spune că ai reuşit. Ai realizat lucruri măreţe şi consideri că ţi-ai făcut datoria. Însă, fără dragoste, toate acestea nu valorează nimic. Opreşte-te şi reflectează asupra a ceea ce eşti. Poate că e timpul să-ţi restabileşti priorităţile.

Te-ai aflat vreodată în preajma unei persoane care are nevoie de insulina? Atunci cu siguranţă ai descoperit importanţa acesteia. Insulina este o substanţă care reglează glicemia din corp pentru o perioadă de timp.

Nicolae Paulescu, un mare om şi doctor, a descoperit insulina, supranumită „elixirul vieţii”. Aurel Abramovici, unul dintre studenţii lui, a afirmat: „Ca profesor, Paulescu era o figură covârşitoare. Lecţiile lui de fiziologie erau extrem de impresionante. Care dintre noi nu a fost cuprins de emoţie atunci când, în faţa unei studenţimi atente şi iubite, evoca existenţa dumnezeirii, a acelei forţe supreme în care el credea cu o convingere neclintită? Viaţa lui, pe care o petrecea mare parte în laborator, a fost o perseverentă şi dezinteresată cercetare a adevărului şi o străduinţă continuă şi neobosită pentru alinarea durerilor omenirii. În aceasta punea el tot sufletul, pentru că o considera suprema ţintă a vieţii lui.”

Deşi cunoscut pentru pasiunea cu care îmbina dragostea de Dumnezeu cu activitatea de medic, viaţa lui a fost umbrită de antisemitism. El a înfiinţat Partidul Uniunea Naţională Creştină, primul partid din Europa care a adoptat zvastica drept simbol oficial.

Andreea-Lăcrămioara Neaţă, Alexandria

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor