Geniu umil

Nicolae Paulescu – inventatorul insulinei

Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiţi și voi unii pe alţii. (Ioan 13:34)

Deşi a fost un medic de succes, cu contribuţii extraordinare, Paulescu nu a avut puterea de a-şi iubi toţi semenii. Poate că şi tu priveşti la realizările tale şi poţi spune că ai reuşit. Ai realizat lucruri măreţe şi consideri că ţi-ai făcut datoria. Însă, fără dragoste, toate acestea nu valorează nimic. Opreşte-te şi reflectează asupra a ceea ce eşti. Poate că e timpul să-ţi restabileşti priorităţile.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Te-ai aflat vreodată în preajma unei persoane care are nevoie de insulina? Atunci cu siguranţă ai descoperit importanţa acesteia. Insulina este o substanţă care reglează glicemia din corp pentru o perioadă de timp.

Nicolae Paulescu, un mare om şi doctor, a descoperit insulina, supranumită „elixirul vieţii”. Aurel Abramovici, unul dintre studenţii lui, a afirmat: „Ca profesor, Paulescu era o figură covârşitoare. Lecţiile lui de fiziologie erau extrem de impresionante. Care dintre noi nu a fost cuprins de emoţie atunci când, în faţa unei studenţimi atente şi iubite, evoca existenţa dumnezeirii, a acelei forţe supreme în care el credea cu o convingere neclintită? Viaţa lui, pe care o petrecea mare parte în laborator, a fost o perseverentă şi dezinteresată cercetare a adevărului şi o străduinţă continuă şi neobosită pentru alinarea durerilor omenirii. În aceasta punea el tot sufletul, pentru că o considera suprema ţintă a vieţii lui.”

Deşi cunoscut pentru pasiunea cu care îmbina dragostea de Dumnezeu cu activitatea de medic, viaţa lui a fost umbrită de antisemitism. El a înfiinţat Partidul Uniunea Naţională Creştină, primul partid din Europa care a adoptat zvastica drept simbol oficial.

Andreea-Lăcrămioara Neaţă, Alexandria

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Geniu umil - 2016. Deşi a fost un medic de succes, cu contribuţii extraordinare, Paulescu nu a avut puterea de a-şi iubi toţi semenii. Poate că şi tu priveşti la realizările tale şi poţi spune că ai reuşit. Ai realizat lucruri măreţe şi consideri că ţi-ai făcut datoria. Însă, fără dragoste, toate acestea nu valorează nimic. Opreşte-te şi reflectează asupra a ceea ce eşti. Poate că e timpul să-ţi restabileşti priorităţile. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.