Puterea dragostei

Demolarea Zidului Berlinului

În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica, pentru că frica are cu ea pedeapsa şi cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste. Noi îl iubim pentru că El ne-a iubit întâi. (1 Ioan 4:18,19)

Din această experienţă putem descoperi că oamenii şi-au dat seama de faptul că a convieţui cu semenii lor era mult mai benefic. Cum rămâne cu noi? Cum rămâne cu zidurile dintre noi? Hristos doreşte să le dărâme.

Cu toţii ne amintim de nenumăratele poveşti cu privire la epoca neagră a Germaniei, perioadă a suferinţei şi neliniştii sufleteşti.

Simbol al Războiului Rece, zidul care separa Germania în două lumi distincte avea opt puncte de observaţie, locuri unde se aflau oameni înarmaţi, gata să acţioneze la orice încercare a populaţiei de a trece de partea cealaltă. Sute de familii şi prietenii au fost rupte atunci când uriaşul zid de 155 de kilometri lungime şi 4 metri înălţime a trecut exact prin mijlocul Berlinului, separând Germania de la nord la sud.

Zidul Berlinului a fost un dezastru pentru Germania răsăriteană şi pentru blocul comunist ca un tot. Astfel, timp de 28 de ani, dorinţa de libertate şi de eliberare din doctrina sovietică a determinat numeroşi germani să comită acte pline de curaj, dar şi riscante, atunci când au vrut să treacă dincolo de zidurile fortificate construite de Walter Ulbricht.

După aproximativ trei decenii de regim comunist, lui Mihail Gorbaciov i s-a atribuit meritul că a permis reunificarea Germaniei, sute de escavatoare deschizând porţi de trecere.

Anca Văduva, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video