Nu-ți pierde încrederea!

Auguste Rodin – sculptor

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu Îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

Cu toate că Rodin a fost respins iniţial de la Beaux-Arts, datorită perseverenţei a ajuns un sculptor renumit. Pe drumul nostru vom întâlni multe dificultăţi, poate chiar oameni care ne vor spune să ne întoarcem din cale. Însă atunci când ştim că Dumnezeu ne poartă în mâna Sa, trebuie să credem că El ne va da toate mijloacele de care avem nevoie ca să mergem înainte.

Ţi s-a întâmplat vreodată să ai în minte o idee genială sau un plan măreţ? Însă atunci când ai întâlnit primele obstacole, primele dezamăgiri, să încetezi să crezi că visul tău ar putea deveni realitate?

Auguste Rodin a fost unul dintre cei mai renumiţi sculptori ai lumii. Acesta s-a născut într-o familie modestă din Paris, în data de 12 noiembrie 1840. La vârsta de 14 ani, a început să studieze în domeniul artelor. Din nefericire, a fost respins la Beaux-Arts. Renunţând la pasiunea lui, a intra. Într-un ordin monahal, dar a fost încurajat de superiorul ordinului să îşi continue cariera de artist.

A debutat cu portrete şi desene sub îndrumarea lui Jean-Baptiste Carpeux. Şi-a dezvoltat aptitudinile artistice şi a introdus modalităţi noi de a sculpta şi de a picta.

Rodin a devenit, în 1899, preşedintele Secţiei de sculptură de la Societe National des Beaux-Arts. El şi-a propus să revoluţioneze limbajul sculpturii, făcându-1 capabil să expună adevărul uman dincolo de clişeele academice.

Veronica Georgiana llovan, Bistriţa

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video