Cunoaște mai de aproape

Mariner 9

„Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte, că ştie că Eu sunt Domnul, care fac milă, judecată şi dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu”, zice Domnul. (Ieremia 9:24)

Putem cunoaşte un om doar dacă petrecem timp în preajma lui, acelaşi lucru fiind valabil şi în dreptul lui Dumnezeu. Putem avea impresia că ştim multe despre El, însă îl vom cunoaşte cu adevărat doar dacă ne vom apropia şi vom petrece zilnic timp cu El. Este înaltul privilegiu al omului să stea în prezenţa lui Dumnezeu şi să asculte glasul Său.

Cerul înstelat a fost o enigmă pentru om din cele mai vechi timpuri. Odată cu epoca modernă, cunoştinţele omului cu privire la planete, stele şi galaxii au crescut. Omenirea a trimis chiar şi nave spaţiale către alte planete.

Pe 13 noiembrie 1971, oamenii de ştiinţă au realizat ceva extraordinar. Mariner 9 a ajuns în apropierea planetei Marte, fiind prima navă spaţială care a gravitat în jurul unei alte planete din sistemul solar. Nava avea echipamentul necesar pentru a cartografia suprafaţa planetei şi pentru a aduna date despre presiunea, compoziţia, densitatea şi temperatura atmosferică a acesteia.

Mariner 9 a gravitat un an în jurul lui Marte şi a cules informaţii importante. Înprima lună, atmosfera a fost întunecată din cauza unei furtuni, dar, după oprirea furtunii, cercetătorii au fost uimiţi să descopere o planetă mult diferită de ce îşi imaginaseră, o planetă cu vulcani gigantici şi un canion imens care se întinde pe 4 800 de kilometri. Ba au observat şi rămăşiţele albiilor unor râuri demult secate.

Şi alte nave spaţiale trecuseră pe lângă Marte, însă atunci când Mariner 9 a zăbovit timp de un an în jurul planetei, omul a aflat cu adevărat ce fel de planetă este aceasta.

Ovidiu Dascălu, Costeşti (Argeş)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video