Cântul vieții

Andrei Muresanu – autorul imnului „Deşteaptă-te române”

Cântati Domnului o cântare nouă! Cântaţi Domnului, toţi locuitorii pământului! (Psalmii 96:1)

După cum imnul unui stat evidenţiază idealurile naţiunii, istoria acesteia şi direcţia în care se îndreaptă, şi omul are un cântec al sufletului, ce îi dă puterea de a merge mai departe şi îl motivează. Dacă vrei să ai o viaţă plină de victorii şi sufletul tău să fie liniştit, lasă-L pe Creatorul tău să fie imnul vieţii tale. Lasă-L pe El să fie Cel care dă sens vieţii tale, care te motivează şi te susţine!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Poate că şi tu eşti una dintre acele persoane în viaţa cărora muzica ocupă un loc special. Ar fi interesant să ne întrebăm din când în când care este istoria din spatele cântecului pe care îl ascultăm sau cine l-a compus. Muzica ajunge imediat la sufletul omului, influenţând atitudinea, starea de spirit şi toate elementele care ţin de esenţa sufletului. Patriot sau nu, te invit ca astăzi să ne gândim la imnul ţării noastre.

Andrei Mureşanu, născut pe data de 16 noiembrie 1816, a fost un poet şi un revoluţionar român din Transilvania. Născut în familia unui mic întreprinzător, a studiat filosofia şi teologia la Blaj, lucrând ca profesor la Braşov. A început să publice poezii în revista Foaie pentru minte, inimă şi literatură. A fost printre conducătorii Revoluţiei din 1848, participând în delegaţia Braşovului la Adunarea de la Blaj, din mai 1848. Poemul său, „Un răsunet” scris la Braşov pe melodia unui vechi imn religios („Din sânul maicii mele”), intitulat ulterior„Deşteaptă-te, române!” a devenit imn revoluţionar, fiind numit de Nicolae Bălcescu „Marseilleza românilor”, în 1990, „Deşteaptă-te, române!” a devenit imnul de stat al României.

Haideea Ţărmure, Cluj-Napoca

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Cântul vieții - 2016. După cum imnul unui stat evidenţiază idealurile naţiunii, istoria acesteia şi direcţia în care se îndreaptă, şi omul are un cântec al sufletului, ce îi dă puterea de a merge mai departe şi îl motivează. Dacă vrei să ai o viaţă plină de victorii şi sufletul tău să fie liniştit, lasă-L pe Creatorul tău să fie imnul vieţii tale. Lasă-L pe El să fie Cel care dă sens vieţii tale, care te motivează şi te susţine! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.