Cântul vieții

Andrei Muresanu – autorul imnului „Deşteaptă-te române”

Cântati Domnului o cântare nouă! Cântaţi Domnului, toţi locuitorii pământului! (Psalmii 96:1)

După cum imnul unui stat evidenţiază idealurile naţiunii, istoria acesteia şi direcţia în care se îndreaptă, şi omul are un cântec al sufletului, ce îi dă puterea de a merge mai departe şi îl motivează. Dacă vrei să ai o viaţă plină de victorii şi sufletul tău să fie liniştit, lasă-L pe Creatorul tău să fie imnul vieţii tale. Lasă-L pe El să fie Cel care dă sens vieţii tale, care te motivează şi te susţine!

Poate că şi tu eşti una dintre acele persoane în viaţa cărora muzica ocupă un loc special. Ar fi interesant să ne întrebăm din când în când care este istoria din spatele cântecului pe care îl ascultăm sau cine l-a compus. Muzica ajunge imediat la sufletul omului, influenţând atitudinea, starea de spirit şi toate elementele care ţin de esenţa sufletului. Patriot sau nu, te invit ca astăzi să ne gândim la imnul ţării noastre.

Andrei Mureşanu, născut pe data de 16 noiembrie 1816, a fost un poet şi un revoluţionar român din Transilvania. Născut în familia unui mic întreprinzător, a studiat filosofia şi teologia la Blaj, lucrând ca profesor la Braşov. A început să publice poezii în revista Foaie pentru minte, inimă şi literatură. A fost printre conducătorii Revoluţiei din 1848, participând în delegaţia Braşovului la Adunarea de la Blaj, din mai 1848. Poemul său, „Un răsunet” scris la Braşov pe melodia unui vechi imn religios („Din sânul maicii mele”), intitulat ulterior„Deşteaptă-te, române!” a devenit imn revoluţionar, fiind numit de Nicolae Bălcescu „Marseilleza românilor”, în 1990, „Deşteaptă-te, române!” a devenit imnul de stat al României.

Haideea Ţărmure, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video