Articolul precedentProvocări misionare
  Articolul următorCe s-ar fi întâmplat dacă?

  Curajul de a-ți urma visul

  Naomi Striemer – cântăreaţă

  Căci căile omului sunt lămurite înaintea ochilor Domnului şi El vede toate cărările lui. (Proverbele 5:21)

  Slujirea ei reprezintă pentru noi un exemplu demn de urmat şi o încurajare extraordinară. Poate că persoanele din jur ne spun că am îndrăznit să visăm un pic prea mult. Însă, atunci când îi predăm lui Dumnezeu talentele şi capacităţile noastre şi le punem în slujba Sa, El va face din noi o adevărată binecuvântare pentru semenii noştri.

  Ţi s-a pus vreodată întrebarea: „Tu ce vrei să te faci când o să creşti mare?” De multe ori, adulţii le adresează această întrebare copiilor, aşteptând din partea lor un răspuns amuzant care să le însenineze ziua. În general, fetele îşi doresc să devină mirese, cântăreţe, prinţese, iar băieţii vor să fie pompieri, detectivi sau şoferi.

  Născută la o fermă, pe 6 octombrie 1982, Naomi Striemer şi-a dorit să devină cântăreaţă. Un vis prea ambiţios? Poate că da. Însă, în ciuda faptului că s-a născut într-o familie cu o situaţie materială precară, Naomi a luptat pentru ceea ce-şi dorea mai mult în viaţă. La vârsta de 11 ani, a ajuns pentru prima dată intr-un studio de înregistrări, iar la vârsta de 19 ani a semnat un contract cu Casa de Discuri Sony, contract prin care i se alocau 500 000 de dolari pentru realizarea primului ei album.

  Dorinţa de a avea succes şi de a-şi împlini visul a dus-o dintr-un oraş în altul şi din eşec în eşec, dar ea nu a renunţat. Treptat, ambiţia de a ajunge pe culmile succesului a fost înlocuită de orizontul slujirii creştine, care i-a oferit mult mai mult decât bani sau faimă.

  Adina Mădălina Bucată, Lisa (Teleorman)

  Curajul de a-ți urma visul - 2016. Slujirea ei reprezintă pentru noi un exemplu demn de urmat şi o încurajare extraordinară. Poate că persoanele din jur ne spun că am îndrăznit să visăm un pic prea mult. Însă, atunci când îi predăm lui Dumnezeu talentele şi capacităţile noastre şi le punem în slujba Sa, El va face din noi o adevărată binecuvântare pentru semenii noştri.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...