Născut a doua oară

Carl Maria von Weber – compozitor german

Te caut din toată inima mea, nu mă lăsa să mă abat de ia poruncile Tale. Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! (Psalmii 119:10, 11)

Viaţă este plină de suişuri şi de coborâşuri, însă noi trebuie să veghem asupra fiecărui pas pe care-l facem. Mereu trebuie să privim spre Isus şi în fiecare clipă trebuie să-l căutăm sfatul şi ajutorul pentru a nu ne abate de la calea cea dreaptă.

Ne place să avem siguranţă şi stabilitate. Nu ne plac schimbările. Ne este teamă de necunoscut şi de ceea ce ar putea aduce viitorul. Însă viaţa înseamnă schimbare.

Carl Maria von Weber, compozitor, dirijor de operă, pianist şi chitarist, s-a născut în-tr-o familie de artistă la data de 18 noiembrie 1789, în Germania. Deşi pe parcursul vieţii a dat dovadă de o inteligenţă sclipitoare, depă-şindu-şi problemele de sănătate, a avut parte şi de multe coborâşuri. A urmat drumuri periculoase, sedus de valurile dulci ale unei vieţi delăsătoare. A ajuns chiar să fie condamnat şi exilat pentru delapidare.

În urma întâmplărilor de felul acesta, ce i-au adus multă amărăciune, von Weber a luat hotărârea de a se schimba. A revenit astfel la marea sa pasiune, aceea de a crea muzică. Von Weber a lăsat în urma lui o serie de opere romantice remarcabile, precum Der Freischiitz şi Oberon.

Muzicianul şi-a încheiat viaţa la Londra, unde se mutase cu ocazia premierei operei Oberon. Darurile şi talentele primite l-au făcut pe Carl Maria von Weber să fie, în fiecare moment al vieţii sale scurte, preţuit şi îndrăgit de către cei din jur.

Laura Izabela Bengescu, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor