Articolul precedentAjutor de la Duhul Sfânt
  Articolul următorUn lucru important

  Născut a doua oară

  Carl Maria von Weber – compozitor german

  Te caut din toată inima mea, nu mă lăsa să mă abat de ia poruncile Tale. Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! (Psalmii 119:10, 11)

  Viaţă este plină de suişuri şi de coborâşuri, însă noi trebuie să veghem asupra fiecărui pas pe care-l facem. Mereu trebuie să privim spre Isus şi în fiecare clipă trebuie să-l căutăm sfatul şi ajutorul pentru a nu ne abate de la calea cea dreaptă.

  Ne place să avem siguranţă şi stabilitate. Nu ne plac schimbările. Ne este teamă de necunoscut şi de ceea ce ar putea aduce viitorul. Însă viaţa înseamnă schimbare.

  Carl Maria von Weber, compozitor, dirijor de operă, pianist şi chitarist, s-a născut în-tr-o familie de artistă la data de 18 noiembrie 1789, în Germania. Deşi pe parcursul vieţii a dat dovadă de o inteligenţă sclipitoare, depă-şindu-şi problemele de sănătate, a avut parte şi de multe coborâşuri. A urmat drumuri periculoase, sedus de valurile dulci ale unei vieţi delăsătoare. A ajuns chiar să fie condamnat şi exilat pentru delapidare.

  În urma întâmplărilor de felul acesta, ce i-au adus multă amărăciune, von Weber a luat hotărârea de a se schimba. A revenit astfel la marea sa pasiune, aceea de a crea muzică. Von Weber a lăsat în urma lui o serie de opere romantice remarcabile, precum Der Freischiitz şi Oberon.

  Muzicianul şi-a încheiat viaţa la Londra, unde se mutase cu ocazia premierei operei Oberon. Darurile şi talentele primite l-au făcut pe Carl Maria von Weber să fie, în fiecare moment al vieţii sale scurte, preţuit şi îndrăgit de către cei din jur.

  Laura Izabela Bengescu, Craiova

  Născut a doua oară - 2016. Viaţă este plină de suişuri şi de coborâşuri, însă noi trebuie să veghem asupra fiecărui pas pe care-l facem. Mereu trebuie să privim spre Isus şi în fiecare clipă trebuie să-l căutăm sfatul şi ajutorul pentru a nu ne abate de la calea cea dreaptă.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.