Mesajele SOS
Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16 u.p.)
Cum ar fi dacă ți s-ar interzice să folosești singurul semnal care te ajută să comunici cu Cerul? O simplă rugăciune care, prin trei cuvinte simple: „Doamne, ajută-mă!”, ar putea să îți ofere salvare. Deși au apărut alte metode se a semnala situațiile de urgență, semnalul SOS a rămas în istorie datorită eficienței sale. La fel se întâmplă și cu rugăciunea – semnalul ce nu-și va pierde niciodată eficiența. Nu ezita să-l folosești!
Te-ai gândit vreodată ce fel de semnal ai putea folosi în caz de urgenţă? Tânăr fiind, probabil că nu de puţine ori ţi-ai imaginat că eşti naufragiat pe o insulă sau în pericol pe mare. Cel puţin, eu aşa am făcut…
Adoptat în anul 1905 de către guvernul german, semnalul SOS a rămas valid până în 1999, când a fost înlocuit de către Sistemul Global Maritim de Siguranţă, utilizarea sa de către navele aflate în pericol devenind astfel ilegală. Cu toate că a fost interzisă utilizarea semnalului SOS, nu de puţine ori acesta a fost folosit ca semnal de primejdie vizual: flash-uri de lumină sau cele trei litere – SOS – scrise mare, pe pământ.
De-a lungul timpului, semnalul SOS a devenit acronimul unor expresii ca Save Our Ship („Salvaţi nava noastră”). Save Our Souls („Salvaţi sufletele noastre”) sau Send Out Succour („Trimiteţi ajutor”).
(* * * – – – * * *). Cât de simplu! Un semnal format din nouă semne. Dar câtă putere în acest semnal capabil să aducă salvarea celor aflaţi în pericol!
Georgiana Tomoiagă, Cluj-Napoca