Un altfel de semnal

Mesajele SOS

Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16 u.p.)

Cum ar fi dacă ți s-ar interzice să folosești singurul semnal care te ajută să comunici cu Cerul? O simplă rugăciune care, prin trei cuvinte simple: „Doamne, ajută-mă!”, ar putea să îți ofere salvare. Deși au apărut alte metode se a semnala situațiile de urgență, semnalul SOS a rămas în istorie datorită eficienței sale. La fel se întâmplă și cu rugăciunea – semnalul ce nu-și va pierde niciodată eficiența. Nu ezita să-l folosești!

Te-ai gândit vreodată ce fel de semnal ai putea folosi în caz de urgenţă? Tânăr fiind, probabil că nu de puţine ori ţi-ai imaginat că eşti naufragiat pe o insulă sau în pericol pe mare. Cel puţin, eu aşa am făcut…

Adoptat în anul 1905 de către guvernul german, semnalul SOS a rămas valid până în 1999, când a fost înlocuit de către Sistemul Global Maritim de Siguranţă, utilizarea sa de către navele aflate în pericol devenind astfel ilegală. Cu toate că a fost interzisă utilizarea semnalului SOS, nu de puţine ori acesta a fost folosit ca semnal de primejdie vizual: flash-uri de lumină sau cele trei litere – SOS – scrise mare, pe pământ.

De-a lungul timpului, semnalul SOS a devenit acronimul unor expresii ca Save Our Ship („Salvaţi nava noastră”). Save Our Souls („Salvaţi sufletele noastre”) sau Send Out Succour („Trimiteţi ajutor”).

(* * * – – – * * *). Cât de simplu! Un semnal format din nouă semne. Dar câtă putere în acest semnal capabil să aducă salvarea celor aflaţi în pericol!

Georgiana Tomoiagă, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor