Curajul de a nu renunța

Nizar Nayouf – editor-şef la The Voice of Democracy

Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic: ce pot să-mi facă nişte oameni? (Psalmii 118:6)

Sunt zile când ne aflăm la răscruce şi nu ştim încotro să mergem. Renunţăm prea uşor la ceea ce credem şi suntem, de frică să nu pierdem oportunităţi, de frica a ceea ce ar putea crede ceilalţi despre noi. Dumnezeu nu a renunţat niciodată la tine. Roagă-L să-ţi dea putere să rămâi constant în credinţa ta şi să ai curajul de a nu renunţa la ceea ce eşti şi crezi. Adevărata libertate se află în ceruri.

Ai renunţa la credinţă pentru libertate? Ţi-ai încălca propriile principii pentru a evita suferinţa? Ai putea să-ţi păstrezi valorile chiar şi cu riscul de a pierde lucruri, oameni sau zile din viaţa ta?

La 23 noiembrie 1999, ziaristul sirian Nizar Nayouf a primit Premiul Pana de aur pentru libertatea presei. El a executat o sentinţă de nouă ani într-o închisoare din Damasc pentru că făcea parte dintr-o organizaţie „neautorizată”, care promova libertatea, democraţia şi drepturile omului, precum şi dreptul la liberă exprimare în Siria. De asemenea, a fost acuzat pentru publicarea unor informaţii „false” în ziarul al cărui editor-şef era.

În închisoare, lui Nayouf i-a fost refuzată îngrijirea medicală, aceasta fiind o formă de şantaj pentru a-l determina să declare că tot ceea ce făcuse şi scrisese ar fi fost lipsit de veridicitate. Dar Nayouf a refuzat. A avut curaj. A ales ca mai degrabă să rămână închis şi bolnav decât să renunţe la convingerile sale şi la adevăr.

Lili Rusu, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor