Ascultă!

Dale Carnegie – celebru autor american

Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină si din cuvintele tale vei fi osândit. (Matei 12:37)

Din ceea ce a scris, înţelegem că succesul lui s-a datorat modestiei. El spunea: „Vorbiţi-le oamenilor despre ei înşişi şi vă vor asculta ore întregi.” Aşadar, când îl pui pe altul pe primul plan, îi câştigi încrederea şi respecţi totodată principiul biblic: „Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi.”

Suntem fiinţe sociale. Dumnezeu ne-a dat dorinţa de a comunica, de a ne exprima, de a le împărtăşi celorlalţi gândurile şi sentimentele noastre.

Dale Camegie s-a născut în Maryville, Missouri, în data de 24 noiembrie 1888. În anii de adolescenţă, deşi trebuia să se trezească dimineaţa pentru a-şi ajuta părinţii la fermă, a reuşit să obţină o educaţie la State Teachers College, în Warrensburg. După terminarea studiilor, a vândut cursuri prin corespondenţă pentru fermieri, apoi a vândut slănină, săpun şi untură pentru Armour & Company.

Dibăcia lui în arta discursului era atât de mare, încât unii îl plăteau pentru a-i învăţa şi pe ei. La un moment dat, Carnegie a observat că nu exista nicio lucrare scrisă despre acest subiect. Aşa se face că, în 1931, după ani întregi de cercetare, acesta a scris şi publicat cartea Cum să câştigi prieteni şi să influenţezi oameni. Iniţial, au fost publicate doar 5 000 de exemplare, dar, în duda modestiei autorului, cartea a devenit un bestseller, fiind vândute peste 5 milioane de exemplare. Volumul a fost tradus în mai multe limbi de circulaţie internaţională.

Felicia Ciochindel, Motoci (Dolj)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video