Ascultă!

Dale Carnegie – celebru autor american

Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină si din cuvintele tale vei fi osândit. (Matei 12:37)

Din ceea ce a scris, înţelegem că succesul lui s-a datorat modestiei. El spunea: „Vorbiţi-le oamenilor despre ei înşişi şi vă vor asculta ore întregi.” Aşadar, când îl pui pe altul pe primul plan, îi câştigi încrederea şi respecţi totodată principiul biblic: „Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi.”

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Suntem fiinţe sociale. Dumnezeu ne-a dat dorinţa de a comunica, de a ne exprima, de a le împărtăşi celorlalţi gândurile şi sentimentele noastre.

Dale Camegie s-a născut în Maryville, Missouri, în data de 24 noiembrie 1888. În anii de adolescenţă, deşi trebuia să se trezească dimineaţa pentru a-şi ajuta părinţii la fermă, a reuşit să obţină o educaţie la State Teachers College, în Warrensburg. După terminarea studiilor, a vândut cursuri prin corespondenţă pentru fermieri, apoi a vândut slănină, săpun şi untură pentru Armour & Company.

Dibăcia lui în arta discursului era atât de mare, încât unii îl plăteau pentru a-i învăţa şi pe ei. La un moment dat, Carnegie a observat că nu exista nicio lucrare scrisă despre acest subiect. Aşa se face că, în 1931, după ani întregi de cercetare, acesta a scris şi publicat cartea Cum să câştigi prieteni şi să influenţezi oameni. Iniţial, au fost publicate doar 5 000 de exemplare, dar, în duda modestiei autorului, cartea a devenit un bestseller, fiind vândute peste 5 milioane de exemplare. Volumul a fost tradus în mai multe limbi de circulaţie internaţională.

Felicia Ciochindel, Motoci (Dolj)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Ascultă! - 2016. Din ceea ce a scris, înţelegem că succesul lui s-a datorat modestiei. El spunea: „Vorbiţi-le oamenilor despre ei înşişi şi vă vor asculta ore întregi.” Aşadar, când îl pui pe altul pe primul plan, îi câştigi încrederea şi respecţi totodată principiul biblic: „Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi.” pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.