Un vas ales

  Ellen Gould White

  Scoate zgura din argint, şi argintarul va face din el un vas ales! (Proverbele 25:4)

  Şi tu ai o minte extraordinară şi capacităţi care aşteaptă să fie puse în valoare. Poate că te simţi slab, neîndemânatic sau nepregătit. Însă, dacă îţi vei pune toate talentele şi abilităţile la dispoziţia lui Dumnezeu, El va face din tine un vas ales.

  Ţi s-a întâmplat vreodată să refuzi o oportunitate extraordinară din cauză că nu te simţeai pregătit?
  Născută la Gorham, Maine, pe 26 noiembrie 1827, Ellen White a fost o pionieră creştină americană, implicată în fondarea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. A fost o femeie înzestrată cu daruri spirituale remarcabile, prin scrierile şi activitatea sa publică având impact asupra a milioane de oameni de pe tot globul.

  Pe când avea 9 ani, o colegă de la şcoală a aruncat cu o piatră în Ellen şi i-a spart nasul. Lovitura a fost atât de gravă, încât a rămas desfigurată pe viaţă. Ellen a zăcut inconştientă timp de trei săptămâni, zbătându-se între viaţă şi moarte. Înurma acestei experienţe, nu a mai putut să continue şcoala. Cu toate acestea, ea a decis să-şi predea viaţa lui Dumnezeu.

  A scris mai mult de 5 000 de articole şi 49 de cărţi. Astăzi, incluzând compilaţiile din cele 55 000 de pagini de manuscris, sunt disponibile mai mult de 100 de titluri în limba engleză. Ellen White este femeia-scriitor cea mai tradusă din toată istoria literaturii şi cel mai tradus autor american, opera ei acoperind o arie vastă de subiecte: religie, educaţie, sănătate, relaţii sociale, nutriţie.

  Alexandru-lulian Soare, Alexandria

  Un vas ales - 2016. Şi tu ai o minte extraordinară şi capacităţi care aşteaptă să fie puse în valoare. Poate că te simţi slab, neîndemânatic sau nepregătit. Însă, dacă îţi vei pune toate talentele şi abilităţile la dispoziţia lui Dumnezeu, El va face din tine un vas ales.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...